Banjaluka: Ljuljaška za djecu koja koriste invalidska kolica

Datum:

Share post:

U petak je u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, organizovana zabava za djecu povodom postavljanja specijalno dizajnirane parkovske ljuljaške namijenjene za djecu koja koriste invalidska kolica.

Zabava je organizovana pod sloganom „Jednako smo različiti – igra nam je zajednička“, što je i poruka koju djeca žele poslati društvu, ističući važnosti uključivanja djece sa invaliditetom u svakodnevne aktivnosti u zajednici kroz kreiranje pristupačnih sadržaja.

“Na ovaj način želimo ohrabriti lokalne zajednice da više gradskih igrališta učini inkluzivnim i time omogući lakšu socijalizaciju djece sa invaliditetom kroz igru sa vršnjacima.

Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“ Banja Luka, kao lider u habilitaciji i rehabilitaciji djece sa oštećenjima lokomotornog sistema želi da bude pionir u promociji vrijednosti zajednice jednakih mogućnosti za sve.” navode iz Zavoda.
Ljuljaška je donacija kompanije „MedTouch“ Banja Luka i postavljena je na Dječijem igralištu u krugu Zavoda „Dr Miroslav Zotović“ koji su podržali i zabavu donacijom medenjaka u kojima su se djeca počastila nakon igre.

TESTNA REKLAMA

Izvor: impulsportal.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....