Banjaluka dobija robot -toalet

Datum:

Share post:

Prvi samočisteći, automatski javni toalet biće instaliran početkom iduće godine na parkingu nekadašnje stare autobuske stanice u centru grada, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar očekuje da bi tenderska procedura trebala biti završena do kraja godine, nakon čega bi uslijedilo instaliranje prvog toaleta ove vrste u gradu.

„Ovaj toalet će, između ostalog, biti dostupan i za lica sa invaliditetom, a osim automatskog čišćenja, opremljen je i takozvanom „antivandal opremom“ radi obezbjeđenja trajnosti i sigurnosti“, rekao je Bilčar.

Prema najavama iz nadležnog odjeljenja, korišćenje ovog javnog toaleta najverovatnije će biti naplaćivano jer su iskustva iz drugih gradova pokazala da je na taj način najbolje upravljanje ovakvim objektom.

Stavljanjem u funkciju novog toaleta bile bi uklonjene pokretne toaletne kabine, koje se nalaze ispred Muzeja savremene umjetnosti RS.

TESTNA REKLAMA

„U vremenu iza nas, imali smo dosta prijava i žalbi građana zbog pokretnih toaleta na parkingu Muzeja savremene umjetnosti. Međutim, nismo ih mogli ukloniti dok ne obezbjedimo alternativno rješenje, što ćemo sada i učiniti“, kazao je Bilčar.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...