BANJAC, NPS: Podržaćemo osnovne politike Vlade Srpske, čeka nas teška godina (video)

Datum:

Share post:

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac rekao je da će ova stranka podržati osnovne politike Vlade Republike Srpske, a to je povećanje penzija i plata, ali i ekonomsku stabilnost.

Banjac je rekao novinarima u Bijeljini nakon sjednice Glavnog odbora NPS-a da Republiku Srpsku čeka teška ekonomska godina zbog globalne situacije.

On je istakao da će Republika Srpska imati i određene političke pritiske, jer će status kandidata BiH u EU, vjerovatno, ići u pravcu toga da će pojedine zemlje tražiti od Srpske da se odrekne svojih nadležnosti.

TESTNA REKLAMA

Banjac kaže da NPS traži, što je zaključak Glavnog odbora stranke, da se u okviru tog kandidatskog statusa apsolutno poštiva ustavno-pravno funkcionisanje i poredak BiH i samim tim Republike Srpske, odnosno Dejtonskog mirovnog sporazuma, te da Srpska ne može davati nikakve ustupke.

„Smatramo da je EU više neka šargarepa u ovom slučaju i da ona, kao organizacija, ima mnogo svojih problema, te da mi ne trebamo velikim, krupnim koracima da koračamo prema njoj, pogotovu kada je riječ o usaglašavanju određenih regulativa koje bi dovele do enormnog poskupljenja, ne samo struje i određenih namirnica“, rekao je Banjac.

On je naveo da u narednom periodu tek treba da se potpiše sporazum između političkih partija koje čine vlast u Republici Srpskoj, a to je SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, Socijalistička partija i NPS.

„Učestvovaćemo u tom koalicionom sporazumu u skladu sa našim rezultatima na izborima“, rekao je Banjac.

On je naglasio da je osnovni cilj NPS-a da u 2023. godini po izbornim jedinicama formira opštinske i gradske odbore, dodajući da su zadovoljni izbornim rezulatom, jer su nakon godinu i po dana od osnivanja stranke uspjeli da pređu cenzus i dobiju 20.890 glasova i samim tim tri poslanika u Narodnoj skupštini Srpske.

Banjac je dodao da su Glavni odbor i Predsjedništvo NPS-a dali punu podršku rukovodstvu stranke.

Govoreći o realizaciji odluke da se pokrene opoziv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, na inicijativu Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina, Banjac je rekao da je svaki opoziv ozbiljna tema te da zvaničnih informacija o tome nema.

„Ukoliko SNSD smatra da treba ići u tom pravcu, onda je prvi korak sastanak koalicije i rasprava o tom pitanju. Mi nemamo za sada zvanične informacije“, rekao je Banjac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...