“Banja Vrućica“ ostvarila dobit od 2,8 miliona KM

Datum:

Share post:

Ukupni prihodi “Banje Vrućice“ u prošloj godini iznosili su oko 20 miliona KM, dok su rashodi iznosili 17 miliona KM.

„U 2018. godini je ostvareno povećanje poslovnih prihoda od jedan odsto u odnosu na planirane poslovne prihode i četiri odsto u odnosu na 2017. godinu. Kod ostalih prihoda, najveće učešće je od naplaćenih otpisanih potraživanja. Najveći dužnik od kupaca je kao i prethodnih godina, Fond zdravstvenog osiguranja RS“, navedeno je u izvještaju o poslovanju „Banje Vrućice“.

Obaveze kompanije su smanjene za oko milion maraka u odnosu na godinu ranije i na kraju 2018. su iznosile 1,9 miliona KM i u potpunosti su se odnosile na kratkoročne obaveze.

U izvještaju o poslovanju „Banje Vrućice“ navedeno je da se najznačajnije stavke ostatka kratkoročnih obaveza odnose na obaveze prema dobavljačima u iznosu 438.723 KM i druge obaveze u iznosu od 429.865 KM, od kojih je najznačajniji dio obaveza za isplatu dividende i to 399.760 KM.

TESTNA REKLAMA

Na kraju prošle godine ZTC „Banja Vrućica“ je zapošljavao 346 radnika, što je povećanje za 12 zaposlenih u odnosu na 2017.

Iz ZTC navode da je „Banja Vrućica“ u 2018. godini ostvarila 228.786 noćenja te da u ukupnom broju noćenja u Republici Srpskoj učestvuje sa 22,28 odsto.

„Banja Vrućica“ obuhvata kompleks od četiri hotela – „Kardial“, „Posavina“, „Srbija“ i „Hercegovina“, sa oko 1000 ležajeva, a tokom 2018. godine ZTC je kupio i „Etno selo Usora”.

Na čelo ovog Zdravstveno – turističkog centra nakon prošlogodišnjih izbora vratio se bivši ministar zdravlja i socijalne zaštitete RS Dragan Bogdanić.

Bogdaniću je direktorska pozicija u ovoj profitabilnoj kompaniji bila u statusu mirovanja dok je oko pet godina obavljao funkciju ministra zdravlja i socijalne zaštite RS.

​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

LOPARE: KOLO SRPSKIH SESTARA “MATI ANGELINA SRPSKA“ PROSLAVILO KRSNU SLAVU (foto)

Kolo srpskih sestara iz Lopara je obilježilo svoju krsnu slavu - Prepodobna mati Angelina Srpska. Tim povodom u hramu...

Kombajn oborio Ginisov rekord u žetvi pšenice

Poboljšane performanse New Holland kombajn CR8.90 Revelation su doprinijele ovom rekordu. Kompanija New Holland još jednom se upisala na...

Prva Liga Srpske: Glišić šokirao Zvijezdu 09, Rudar Prijedor okrenuo u nastavku

Kozara je šokirala Zvijezdu 09 i odnijela bod sa gostovanja. Ekipa iz Etno sela Stanišić je vodila 1:O sve...

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz

SVRAKIN BLUZ URSULE JOVIĆ i porijeklo iz Broca – zaseok Jelaz Glasoviti film Australija reditelja Baza Lurmana, romantična epska...