Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika Sela Semberije i Majevice, na današnjoj vanrednoj konferenciji za medije najavio je sutrašnje proteste poljoprivrednika ispred ATC u 12.00 časova. 

„Sutra u 11.00 časova krećemo iz sela Semberije traktorima ka ATC. Ispred ATC ćemo biti u 12.00 časova. Očekujemo veliki broj traktora koji će dolaziti iz svih pravaca – Ugljevika, Rače, Janje, svih pravaca Semberije. Molim vozače da imaju strpljenja, jer će saobraćaj biti usporen. S policijom smo se sve dogovorili“, najavio je Bakajlić i nastavio:

„Ogorčeni smo na ljude koji nisu htjeli da nas obiđu i razgovaraju sa nama, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo vanjske trgovine, Vladu RS… Nemamo više sluha i moramo izaći na proteste. Sutra ćemo najaviti i potpisivanje Sporazuma o zajedničkom zastupanju na nivou BiH. Obavještavam sve građane da podrže poljoprivredne proizvođače. Ako ne posijemo i ne obrađujemo zemlju, ostaćemo bez hrane i ova država je u problemu“, istakao je Bakajlić.

Kako je rekao, pozvana su sva udruženja na nivou Republike Srpske, odnosno BiH da dođu sutra na proteste u Bijeljinu.

„Sigurno da će doći ljudi iz Hercegovine, iz Sarajeva, iz Odžaka, iz Banjaluke, iz Gradiške, Brčko Distrikta… svi dolaze. Očekuje se veliki broj traktora. Vidjećemo šta će biti ishod. Najavljujem da će biti mirno, transparentno, domaćinski, ali sa malo težim rječnikom kakav je očekivan. Mi na ovome nećemo stati. Predložiću da ovo budu zadnji mirni protesti i moraće se krenuti u neke radikalnije mjere, ukoliko institucije ni nadalje ne budu imale sluha za nas“, rekao je Bakajlić.

„Porez koji su nam nametnuli retroaktivno da plaćamo, nismo spremni na to i mi nećemo, nismo registrovani, nemamo JIB i nema potrebe da ulazimo u samostalne preduzetnike. Knjigovodstvo nam je problem, tražili smo da riješimo to“, zaključak je Bakajlića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име