Darko Babalj, poslanik SDS u Predstavničkom domu PS BiH, izrazio je zadovoljstvo jer je na poslednjoj sjednici usvojen prijedlog SDS-a da se prag za ulazak u sistem PDV-a poveća s 50.000 KM na 100.000 KM, a da se PDV prijava podnosi do kraja mjeseca umjesto do 10-tog u mjesecu.

Poslanici su podržali i zaključak Kluba SDS-PDP-Lista za pravdu i red da se iz budžetske rezerve izdvoje sredstva za poljoprivredna domaćinstva pogođena afričkom kugom i superćelijskom olujom.

“Drago mi je da su sve kolege podržale izmjene i dopune Zakona o PDV jer povećanje praga PDV-a je spas za radna mjesta. Zbog inflacije, sve zanatlije, samostalni preduzetnici ušli su u sistem PDV-a, zbog čega nisu u mogućnosti da nabave repromaterijal i povećaju plate radnicima – što dovodi do zatvaranja tih malih radnji. Moleri, obućari, frizeri, keramičari, piljare, male prodavnice itd. sa sadašnjim sistemom i pragom PDV-a od 50.000 KM, prinuđeni su da zatvaraju svoje radnje“, kazao je Babalj i izrazio nadu da će zakon biti usvojen i u drugom čitanju.

On ističe i da je jako važno da u ovo teško vrijeme kada su poljoprivrednici iznijeli teret padavina, a onda je ionako slabe usjeve uništio grad, dok su uzgajivači svinja pogođeni afričkom kugom, čitavo društvo pokaže solidarnost.

“Ne može biti važnije da ministri kupuju limuzine od 130.000 KM ili da UIO kupuje zgradu od 70.000 KM od toga da sačuvamo domaću poljoprivrednu proizvodnju“, poručio je Babalj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име