Autoput povezuje Bijeljinu i Kuzmin, zajednički prelaz na Rači

Datum:

Share post:

Republika Srpska i Srbija kreću u gradnju hidroelektrana na Drini, dogovorili su u Beogradu predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić. Riječi je bilo i o izgradnji puta od Kuzmina prema Rači i mosta na rijeci Savi, te dalje autoputa prema Bijeljini.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio izgradnju dvije hidroelektrane na Drini, Foča i Paunci, koje će graditi dvije elektorprivrede. Odluka će biti donesena na sjednici dvije Vlade u februaru.

Predsjednik Vučić je, kaže Višković, prihvatio da se Srbija preko svojih preduzeća pojavi na tim tenderima, a njemu će, kaže, biti i više nego zadovoljstvo da Srbija dobije taj posao.

Sa građevinskom sezonom počinje izgradnja puta od Kuzmina prema Rači i mosta na rijeci Savi, poručila je premijerka Ana Brnabić, dok je Višković zatražio da se postojeći granični prelaz, koji je relativno nov, ukomponuje u taj autoput.

TESTNA REKLAMA

“To treba da bude zajednički prelaz Srpske i Srbije. Čak je i predsjednik Vučić je u jednom momentu izrazio spremnost da se Srbija uključi i pomogne Republici Srpskoj dijelom u izgradnji i autoputa od Rače prema Bijeljini. Mi ćemo svakako ovih dana voditi pregovore, tražiti kreditore, tražiti izvođače da krenemo u nastavak izgradnje autoputa od Doboja do Bijeljine, da u narednih par godina povežemo Banjaluku i Beograd autoputem”, istakao je Višković.

Višković je naglasio da je danas veći optimista nego juče.

“Kada sam čuo šta je sve Srbija spremna da pomogne Srpkoj i srpskom narodu, na neki način i moja pozicija olakšana i sada neke dileme koje sam imao juče danas su otklonjene. Sada vidim da imam iskrenog prijatelja koji spreman da pomogne u svakom momentu i pogledu”, istakao je Višković.

Na sastanku u Beogradu razgovarano je i o autoputu od Rume prema Šapcu, koji se poklapa sa projektima Republike Srpske za put od Bijeljine koji bi u perspketivi išao i do Trebinja, a kojim bi i Јahorinu približili turistima u Srbiji.

Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...