Autoput do Semberije u prvom planu zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije

Datum:

Share post:

Zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije zakazana je za 28. februar u Beogradu gdje će se pred ministrima naći informacije o zajedničkim započetim i budućim projektima, a jedan od njih je i najavljena izgradnja autoputa od Beograda do Bijeljine.

U Vladi Republike Srpske potvrdili su da stručne službe aktivno rade na pripremi tačaka dnevnog reda za prvu zajedničku ovogodišnju sjednice vlada, ali i prvi susret novih ministara iz Srpske sa kolega u Beogradu.

– Zajednička sjednica vlada je prilika da se analizira dokle se došlo sa realizacijom infrastrukturnih projekata u raznim oblastima na kojima rade Republika Srpska i Srbija te da li ima nekih problema i da, ako ih i ima, vidi na koji način ih je moguće riješiti i vratiti stvari u kolosijek  kako je dogovoreno. Na sjednicama se redovno iskristališu i neke nove ideje koje je moguće sprovesti u djelo u interesu građana sa obje strane Drine – poručili su iz Vlade Srpske.   

Jedna od ključnih tema o kojima će biti riječi na sastanku u Beogradu jeste gradnja autoputa od Beograda preko Kuzmina do Bijeljine, a taj projekat je već označen kao jedan od prioriteta Vlade Srpske u narednom periodu. Zvanična potvrda da će izgradnja tog autoputa početi tokom kasnog proljeća ili ranog ljeta stigla je nedavno nakon sastanka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a projektna dokumentacija trebalo bi da bude završena do 1. juna.

TESTNA REKLAMA

Srbija je preuzela na sebe da izgradi most preko Save, čija je vrijednost oko 100 miliona evra, a ministar saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić je potvrdio da je povezivanje Banjaluke i Beograda u vrhu prioriteta te da je to jedna od tačaka koja je delegirana za zajedničku sjednicu.  

– Kandidovali smo pitanja koja su nam interesantna, a prioritet je priča o tom autoputu. Na vezi smo sa kolegama u Srbiji i dogovaramo detalje. Nadam se da će to biti tema i da ćemo donijeti odgovarajuće odluke, kao i u vezi sa drugim stvarima na potezu Foča-Tjentište – rekao je Trninić.

Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Od ponedjeljka u Banji Dvorovi škola plivanja za djecu u riziku (foto)

Banja Dvorovi, kao jedna od tri društveno-odgovorne ustanove, odnosno preduzeća, već tradicionalno organizuje školu plivanja za djecu u...

VUČIĆ: Tri opcije za mandatara – Brnabić, Vučević, jedan iz koalicije

Tri moguće opcije za mandatara su aktuelna premijerka Ana Brnabić, Miloš Vučević i jedan iz redova koalicionih partnera,...

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...