AUTO ŠKOLA “SEMBERIJA TRANSPORT“: Prošle godine uvedena obuka za “Code95“

Datum:

Share post:

Auto škola „Semberija transport“ u Bijeljini postoji od maja 2013. godine i pružaju obuku za A, B, C, C1, CE i D kategoriju.

„Za nepunih sedam godina, imali smo skoro 1.200 kandidata, što je otprilike negdje i bio naš cilj kada smo počeli da se bavimo ovim poslom. Imamo oko 200 kandidata godišnje u svim kategorijama, a ubjedljivo je najviše kandidata za automobil, odnosno B kategoriju – oko 80% svih kandidata. U protekle dvije godine imamo povećan broj kandidata za kamione i kamione s prikolicom zbog povećanog broja odlazaka vozača kamiona u zapadne zemlje i taj broj se stalno povećava“, rekao je za portal „Dešavanja u Bijeljini“ direktor auto škole „Semberija transport“ Pantelija Mitrović.

Na području Grada Bijeljina trenutno radi nešto više od 20 auto škola, a kako Mitrović kaže, skoro 20% od ukupnog godišnjeg broja kandidata se obučava u auto školi „Semberije transport“.

TESTNA REKLAMA

„Možemo da se pohvalimo da smo možda u vrhu i što se tiče kvaliteta obuke, kako teoretske, tako i praktične, odnosno vožnje u svim kategorijama. Procenat prolaznosti je relativan, imamo kandidate koji polažu iz prvi, a imamo kandidate koji polažu iz peti put. Kao auto škola, imamo odlične odnose i sa komisijom i sa ljudima iz Ministarstva koji su zaduženi za nadgledanje rada auto škola“, objasnio je Mitrović.

Auto škola „Semberija transport“ ima zaposlena četiri instruktora – jednog predavača teorijske nastave i tri instruktora praktične vožnje. U svom posjedu imaju dva automobila za B kategoriju, autobus, kamion, kamion s prikolicom, kamion do 7,5 tone i motor.

Prethodna godina je po broju kandidata u svim kategorijama bila nešto slabija i od 2018. godine i od 2017. godine. U razgovoru sa kolegama iz drugih auto škola, Mitrović zaključuje da generalno sve auto škole imaju problem sa smanjenim obimom posla u 2019. godini.

„Sadašnja cijena obuke za B kategoriju je oko 800 KM (zavisno koja auto škola je u pitanju) gdje se uključene i obuka i polaganje. Ministarstvo najavljuje izmjene cjenovnika, odnosno postavljanje platforme minimalne cijene ispod koje se ne bi smjelo ići, odnosno minimalna cijena koja se mora platiti da bi se kandidat mogao prijaviti za polaganje. Prema prijedlogu novog cjenovnika, cijena za polaganje B kategorije treba da bude oko 1.100 KM što je gledajući sa aspekta auto škola odlično na ovom obimu posla. Međutim, nije mala razlika u 200-300 KM za buduće kandidate“, istakao Mitrović za portal „Dešavanja u Bijeljini“.

U Bijeljini postoje tri auto škole za autobus. Kako Mitrović objašnjava, nema toliko zainteresovanih kandidata za autobuse i vjerovatno iz tog razloga se auto škole i ne upuštaju u neku investiciju u autobuse.

„Prošle godine smo uveli obuku za „Code 95“ – karticu koju vozači kamiona u Evropi moraju da imaju, tzv kvalifikaciona kartica za evropsko tržište. Mi to radimo u saradnji sa firmom i auto školom „Prah“ iz Slovenije koja ima više filijala po Sloveniji. Mi vršimo teoretsku pripremu, a u Sloveniji se vrši praktična vožnja i polaganje. Svaki mjesec imamo grupe, nekad i po dvije grupe vozimo u Sloveniju na vožnju i polaganje“, rekao je Mitrović.

Sve informacije vezane za auto školu „Semberija transport“ mogu se pronaći na sajtu www.semberijatransport.com, na fejsbuk i instagram profilu auto škole, lično u prostorijama u Ulici Meše Selimovića bb ili na brojeve telefona: +387 65 77 66 77, +387 55 20 11 27 ili +387 66 90 20 10. Uz dogovor sa auto školom „Semberija transport“ moguće je vršiti uplate za obuku za sve kategorije na rate.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...

FOND PIO: Danas počinje isplata penzija za jul

Saopštenje Fond PIO RS prenosimo u cjelosti: "Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike prava da...

UZBUDLJIV VIKEND Fargo drži vrh u 3×3 ligi Srpske

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske proteklog vikenda igrana je u tri grada Gradišci, Bijeljini i Laktašima, a...

ZVIJEZDA 09: Tri boda na startu prvenstva

Na gostovanju u Omarskoj ekipa Zvijezde 09 zasluženo je slavila rezultatom 0:1. Steijelac jedinog gola za ekipu Zvijezde...