ATRAKCIJA U SELU Baka Milka gazi desetu deceniju i gas na motociklu

Datum:

Share post:

Milka Macura (92) iz Vrbaške kod Gradiške nije odoljela izazovu da sjedne na motocikl kojim su doputovali njeni gosti iz Italije i, ohrabrena od ukućana, proveze nekoliko krugova po dvorištu i selu.

Njena vožnja ekspresno je postala najveća atrakcija u Vrbaškoj jer je baka Milka, omiljena u svojoj sredini, najstariji vozač kojeg su njene komšije vidjele.


Milka Macura
 

– Ko zna voziti bicikl, to sam davno naučila, njemu nije problem ni upravljati motociklom. Meni je samo važno da ne mijenjam brzine nego da vozim, kako se to kaže, na gas, da dodajem i smanjujem, ništa drugo – samouvjerena je baka Milka, koja se oduvijek isticala u društvenom životu.

Do skora je igrala i pjevala u izvornoj grupi u Vrbaškoj.

TESTNA REKLAMA

 

Objasnila je i okolnosti pod kojima je sjela na ovaj motocikl i povezla ga bez mnogo oklijevanja.

– Kada su kod nas iz Italije došli prijatelji moga unuka Ace, sjedili smo i razgovarali o svemu. Bila nas je puna kuća. Pričali su o motoru i putovanjima. Najednom, neko je upitao, da li bi ti baba probala da voziš motor. Zašto ne bih, ako vi date, ako ne mislite da ću nešto pokvariti. Pitala sam prije i mog sina Milu da mi dozvoli upravljati traktorom, ali je on bio nepovjerljiv – objasnila je baka Milka okolnosti koje su je dovele u novu ulogu.

Problem zbog kacige

Malo je, veli baka Milka, imala poteškoća da stavi kacigu na glavu, preko marame, ali je i to uz pomoć drugih savladala i hrabro sjela na motocikl, te krenula iz dvorišta.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...

BIJELJINA: LISTA.BA te nagrađuje – osvoji iPhone 13 Max Pro, Televizor ili Tablet

www.Lista.ba  te NAGRAĐUJE SA: 1. iPhone 13 Max Pro, 2. Televizorom 40 inča Android, 3. Tabletom Lenovo 10 inča Ukoliko zeliš da...

21. “Zlatni kotlić Semberije“ u subotu u Banji Dvorovi

Turistička organizacija Grada Bijeljine i ove godine organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatni kotlić Semberije“ koja se održava po 21....