Vjerujemo da će se Grad Bijeljina vrlo brzo afirmisati kao regionalni atletski centar jer je u najpovoljnijoj lokaciji  za dolazak takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije , Bugarske, Rumunije, Hrvatske i Slovenije. Preduzimamo aktivnosti da se podigne rejting trke, na osnovu čega bi ušla u kalendar AS BiH, Balkanske i Evropske atletike, i stekla mogućnost da organizuje prvenstva BiH i Balkana u trkama na 10.000 metara, izjavio je idejni tvorac i direktor „1. Medjunarodne ulične trke Bijeljina 2024.“, Aleksandar Savić.

Ponosan sam što smo uz gradsku upravu Grada Bijeljina na velika vrata vratili atletiku na ulice najljepšeg Grada u Republici Srpskoj, izjavio je  Savić, direktor Međunarodne ulične trke Bijeljina 2024, te dodao da je riječ o tradicionalnoj atletskoj trci koja se godinama unazad održavala povodom obilježavanja Dana Grada Bijeljina.

„Ranije je ova trka, prije posljednjeg nesretnog rata, organizovana povodom 24. septembra, prvog oslobođenja Bijeljine u Drugom svjetskom ratu. Ponovo organizujemo trku koja bi trebalo da postane tradicionalna. Ukupno je održano petnaest trka, za djecu vrtićkog uzrasta, ali i za osnovce i srednjoškolce. Naravno, glavna trka je održana na pet hiljada metara. Imali smo čast da ugostimo vrhunske atletičare iz Srbije, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, naravno iz Republike Srpske i BiH.  Pomenuo bih neka imena, sjajne i vrhunske atleticare koji su protrčali ulicama Bijeljine i to: na trci su učestvovali prvaci iz Hrvatske, Tea Faber, prvak Hrvatske na tri i pet hiljada metara, tu je i Aldin Ćatović iz Novog Pazara, državni prvak Srbije i učesnik Svjetskog prvenstva u atletici. Tu je i Saima Murić, prvakinja koja je učestvovala na evropskim i svjetskim takmičenjima, iz Mađarske je stigao Adam Lonmb, prvak Mađarske na pet i deset hiljada metara, Milica Tomašević prvakinja Srbije i mnogi drugi.

Zadovoljstvo je dobiti pohvale da je trka organizovana na vrhunskom nivou o čemu svjedoče izjave mnogih prisutnih gradjana, trenera, poput Rifata Zilkića trenera AK Novi Pazar, Gajića iz Crvene Zvezde i slavnog Dragomira Čabrila inače promotera ovog svojevrsnog sportskog i kulturnog dogadjaja u našem gradu. 

U Bijeljini su bili atletičari iz Beograda, Istočnog Sarajeva, Banovića, Krupnja, Sremske Mitrovice, Vlasenice, Pala, Zvornika, Arandjelovca, Novog Pazara, Budimpešte, Loznice, Srebrenika, Kule, Užica, Ugljevika, Gračanice,  Apatina, Zagreba, Prnjavora, Banja Luke, Sarajeva, Brčkog, Vrbasa i mnogi drugih gradova i ponijeli lijepe utiske iz našeg grada.

Zahvalnost upravi Gradskog atletskog kluba Akademac, ekipi roditelja-volontera AK Akademac na rutinski odradjenom velikom poslu na kojem vam može pozaviditi svako jer praktično nije bilo greške. Najbolji ste!

Rezime i rezultati:

Pobjednici: Mejra Mehmedović  u ženskoj i Levente Szemerei iz Mađarske

Tehnička organizacija trke povjerena je upravi Gradskog atletskog  kluba Akademac, a  pokrovitelj ovog spektakla je gradska uprava Grada Bijeljina. 

Glavna trka je imala 181 finišera,  Fun Run trka 68 finišera, dok je u dječijim trkama kroz cilj prošlo djevojčica 137 i dječaka 118.

Najbolji na 5k(4,8km) bili su muškoj konkurenciji: 1. Levente Szemerei (Mađarska), 2. Aldin Ćatović (Srbija), 3. Adam Lomb (Mađarska), 4. Nikola Mijailović (Srbija) , 5. Andras Fazenas (Mađarska).

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile: 1. Mejra Mehmedović (Srbija), 2. Saima Murić (Srbija), 3. Milica Tomašević (Srbija), 4. Tea Faber (Hrvatska), 5. mjesto Aleksandra Kostadinović

U trci zadovoljstva na 2,5km najbolji su bili u muškoj konkurenciji: 1. Kerim Saračević (AK Vlasenica), 2. Dragan Senić (AK Atletik), 3. Slaviša Popović (AK Vlasenica) i ženskoj konkurenciji : 1. Dunja Marković (AK Krupanj), Andrijana Kulić (AK Atletik), 3. Vera Kusmuk (AK Pale).

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име