ŠAROVIĆ SDS: Petrovdan dočekujemo snažni i sa velikim ambicijama za izbore

Datum:

Share post:

Srpska demokratska stranka ovih dana slavi 32 godine od osnivanja i sa ponosom naglašavam da je prvo osnovana SDS a nakon toga je stvorena Republika Srpska. Jedna generacija hrabrih, nepotkupljivih i odvažnih bila je na mjestu kada se stvarala istorija i u tome je nezamjenjiva uloga našeg SDS-a, čiju ulogu treba da poštuju i cijene svi u ovoj zemlji, istakao je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.
 
„Dan naše stranke proslavićemo ove godine širom Republike Srpske, sa našim osnivačima ali i sa novom generacijom mladih ljudi, našim prijateljima i partnerima, odajući počast stvraocima ali i šaljući jasnu poruku da je današnji SDS u predvečerje opštih izbora, u potpunosti spreman i odlučan da ponovo preuzme odgovornost za budućnost Republike Srpske i njenih građana. U takvom ambijentu i takvoj atmosferi proteći će i svečano obilježavanje slave i dana Srpske demokratske stranke, na centralnoj proslavi u Banja Luci“, poručio je predsjednik SDS.
 
Govoreći od predstojećim izborima, Šarović je kazao da će SDS i on kao kandidat zajedno sa koalicionim partnerima, već od jeseni dramatično mijenjati na bolje, od poreske politike koja mora i biće stimulativna za biznis ali i brzih i fundamentalnih promjena u oblasti reforme poljoprivrede, energetike, korištenja prirodnih resursa, podsticaja, politike za ulaganja i paralelnih bržih i snažnijih iskoraka u razvoju infrastrukture.
 
„Kao nikada do sada primjetna je je velika razlika u politikama aktuelne vlasti u Republici Srpskoj, oličene u SNSD-u i njenim kandidatima za predjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH. Te razlike Jelena Trivić i ja učinićemo još jasnijim i važnijim kako bi naši građani bolje uočili kuda nas vodi vlast a šta se sa druge strane može očekivati od opozicije i njenih kandidata“, poruka je Šarovića.
 
On je poručio da je vlast bez bilo kakve ideje da Repubilku Srpsku učine uspješnom zemljom ali su nam zato nakon 16 godina vlasti ostavili u naslijeđe siromašnu Republiku Srpsku, sa čak 200 000 mladih ljudi manje u njoj, nezabilježenu krizu istorijskih razmjera, finasijsku i svaku drugu izolaciju od svih relevantnih međunarodnih faktora.
 
„Republika Srpska je sa ovom i ovakvom vlašću dobila ozbiljne finansijske sankcije koje već osjeća i cijeli narod. Ovakva vlast je pomogla oživljavanju i davanju pune snage OHR-u a krivac je i za poražavajuću ali zvaničnu činjenicu da živimo u zemlji u kojoj je, po svim relavntnim pokazateljima korupcija, posebno javna, najveća u Evropi. Opozicija i mi kao kandidati imamo jasnu  viziju i realan plan zaustavljanja priopadanja Republike Srpske i njenog oporavka prije svega, ubrzanog razvoja i životne perspektive svakog njenog čovjeka. Mi smo potpuno jasni u opredjeljenju, sposobni i odlučni da obezbjedimo i svima ponudimo  mir i stabilnost kao preduslov svakog napretka“, zaključio je predsjednik SDS.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...