ŠAROVIĆ: Ne treba pandemiju OPTUŽIVATI što BiH NEMA budžeta, niti predloženih ZAKONA

Datum:

Share post:

Sto dana rada aktuelnog Savjeta ministara BiH prošlo je potpuno neprimjetno jer ovaj saziv ministarskog savjeta kao da i ne postoji, rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

– Za tako nešto uopšte nije kriva aktuelna pandemija korona virusa. Naprotiv, upravo bi ova situacija morala da bude jedan od razloga da ova važna institucija bude prethodnik u preduzimanju ključnih mjera za suzbijanje bolesti i obezbjeđenju važne podrške i pomoći iz svijeta“ – pojasnio je Šarović.

Dodaje da ovako „nemamo nijednog značajnog poteza na međunarodnom planu, nijednog prijatelja Bosne i Hercegovine, nijednog aviona sa medicinskom opremom i pomoći našim građanima, a predsjedavajući Savjeta ministara BiH kao da je nestao“.

Šarović je istakao da ne treba pandemiju optuživati ni za to što ova zemlja nema budžeta, što nemamo nijednog predloženog zakona od strane ovog Savjeta ministara BiH, što nema nikakvih ekonomskih reformi i planova a o nepostojanju bilo kakvog napretka BiH prema EU više niko i ne govori.

– EU i kandidatski status u ovom sazivu Savjeta ministara BiH, skoro da se i ne pominje. Uostalom, nisu se čestito ni sastali, možda u ova tri i po mjeseca samo u nekoliko navrata. Sto dana „rada“ Savjeta ministara BiH i u njemu reprezentacije iz Republike Srpske, je naprosto za zaboraviti i zaslužuje najnižu ocjenu – rekao  je predsjednik SDS.

TESTNA REKLAMA

Šarović je istakao da nastavi li ovaj aktuelni Savjet ministara BiH ovim tempom „rada“ i sa ovakvim unutrašnjim odnosima, rezultati će za ovu godinu biti katastrofalni po BiH, odnosno najgori od vremena formiranja ovog organa izvršne vlasti, a o posljedicama će se tek govoriti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...