ANELU IZ CAZINA, jedinu automehaničarku u Epenu, NAGRADILA KRALJICA

Datum:

Share post:

Cazinjanka Anela – Dženana Merdanović jedina je automehaničarka u istoriji belgijskog gradića Epena.

Za maturski rad na državnom nivou nagradu joj je uručila bivša belgijska kraljica Paula Rufo di Kalabria.

– Po završetku škole za maturski rad uzela sam temu izrade kuće sa glasovnim naredbama. Glasovne naredbe se svode na izdavanje komandi pri regulisanju kućnih komponenti: paljenje svjetla, grijanja, te regulisanje toplote, zatim uključivanje muzike I slično – objasnila je Anela-Dženana.

– Prijem nagrade je bio divan. Naravno da je čast biti u takvom okruženju, a naročito osvojiti prvo mjesto i primiti nagradu od kraljice. Nakon dodjele nagrade imala sam čast da razgovaram sa kraljicom. Razmijenile smo par riječi o mom radu, šta planiram u budućnosti i tako dalje – rekla je za Avaz ova mlada Cazinjanka.

TESTNA REKLAMA

Ona je radila u automehaničarskoj radionici koja je specijalizovana za automobile američke proizvodnje i BMW, dok je istovremeno nastavila školovanje za višeg automehaničara na Elektromehanici, smjer elektrotehnika, provodeći jednom sedmično pola dana u školi. I u školi je bila jedina djevojka zainteresovana za ovaj zanat.

– Što se tiče mog odabira u životu, još uvijek sam ostala pri istom. Samo što je ovaj put riječ o drugoj firmi. Pružila mi se prilika za bolje usavršavanje pa je nisam htjela propustiti – otkrila je Merdanovićeva navodeći kako se još uvijek obrazuje i ima još dvije godine uključujući i ovu koju trenutno pohađa.

Kako je otkrila, posao ide uvijek na bolje. U Belgiju se iz Cazina doselila davne 2004. godine sa svojom porodicom. Za automobile je zainteresovana još od malih nogu kada je ujak prvi put provozao na motoru. Taj doživljaj joj je, kako je ranije rekla, bio fantastičan i od tada se javila ljubav prema motorima i ostalim dijelovima automobila. Od srednje škole se bavi poslom automehaničarke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i jedan dječak. Broj...