Branimir Andrić, direktor PD „Semberija“ održao je danas konferenciju za medije sa temom „Uzurpacija zemljišta u katastarskoj opštini Batković na potezu Donjeg Crnjelova“.

Ovim povodom, osvrnuo se i na rad Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

„Gradonačelnik je rekao da je ova firma tajkunska, što ja svakako ne mogu da dozvolim da ta izjava prođe nezapaženo i da ne reagujem na nju. Moram širu javnost da upoznam da činjeničnim stanjem. Sve što sam stekao u dosadašnjem radu sam uradio sam, bez ičije pomoći i davanja, sve sa svojim znanjem, leđima i rukama. Za razliku od Gradonačelnika koji je to izgleda naučio da radi na mnogo lakši, ljepši i finiji način. Želim da podsjetim javnost da je pravosnažnom presudom od 26. oktobra 2022. godine, u tužbi Ljubiše Petrovića protiv Miroslava Milovanovića za klevetu, presuđeno da nije kleveta i u obrazloženju presude, Okružni sud obrazložio da Miroslav Milovanović nije lagao kad je izgovorio da je Ljubiša Petrović uzeo novac za politički prelazak. Ne bih se nikad ni bavio Gradonačelnikom da se nije desilo što se desilo sa zemljištem i da nije bila takva prezentacija na televiziji“, rekao je Andrić i dodao:

„Gradonačelnik svojim radom, odnosno otkako je eksponent Grada Bijeljina, skoro tri godine, nije uspio da završi nijednu započetu investiciju, a da ne govorimo o novim. Rad nekog na funkciji se mjeri time šta je postigao i uradio. Prethodne tri godine, Bijeljina nije postigla ništa. Te tri godine nam neće ništa vratiti. One se ponoviti ne mogu. Nijedne investicije nije bilo u Bijeljini. Došla su nam tri miliona KM od Kompenzacionog fonda koja su plasirana u našu Semberiju u našu Bijeljinu, urađeni su infrastrukturni projekti po selima… da bi Gradonačelnik na to pisao krivičnu prijavu, što je nonsens. To su jedina tri miliona za te tri godine njegovog položaja koja su došla u Semberiju“, istakao je Andrić.

U daljem toku konferencije, Andrić je naveo da se Gradonačelnik Bijeljine predstavio kao zaštitnik poljoprivrednika, a, prema Andrićevim riječima, jedan od uzurpatora je Petrovićev otac.

„Uzurpator je njegov otac koji je u izjavi inspektorima rekao da je u posjedu nekih 2,9 ha poljoprivrednog zemljišta, a ustvari je oko 4 ha. Rekao je da nikad neće napustiti to zemljište, tako da Ljubiša tu ima lični interes i afinitet i nije došao zato što je zaštitnik proizvođača, nego zato što je lično on povrijeđen. Mislim da čak u nekom domenu zloupotrebljava položaj Gradonačelnika u lične svrhe što je, takođe, nedopustivo. Ja, lično, pozivam i Ljubišu Petrovića i poljoprivrednike da pokušamo da nađemo rješenje vezano za Zakon o restituciji“, rekao je Andrić, dostavljajući medijama dokumenta i zaključio da nije potrebna svađa ni dnevno političko poturivanje, ni priče koje bi zadovoljile dnevnu politiku, ni odbacivanje istine, već jedinstvo, sloga i saborstvo. 

„Pozivam Ljubišu Petrovića i poljoprivrednike, da zajedno sa mnom, ako treba i traktorima, idemo na liniju razgraničenja, s obzirom da je najavljeni miting zabranjen od policije Kantona Sarajevo, jer je to mjesto gdje se brani srpska zemlja i imovina, imovina RS“, zaključio je Andrić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име