Analiza jedne fotografije: GDJE SU DANAS mangupi iz DNS

Datum:

Share post:

Dok Nenad Nešić, lider DNS-a napuštanje vladajuće koalicije i razlaz sa doskorašnjim političkim partnerima, proslavljeno uz muziku i alkohol u jednom prijedorskom ugostiteljskom objektu, smatra prekretnicom u daljem razvoju ove partije i početak opozicionog djelovanja, mnogi njeni istaknuti članovi lično nezadovoljstvo iskazali su kroz napuštanje stranke.

Ipak, tragovi nekadašnjih intenzivnijih druženja i posvećenosti vrhu stranke, na čelu sa Nešićem ostali su ovjekovječeni brojnim fotografijama, koje se nasuprot nekadašnjoj promociji snage i zajedništva DNS-a, danas koriste u svrhu pokretanja „dobrih šala“ na društvenim mrežama.

Zajedno samo na Tviteru

Jedna od fotografija iz predizbornog rerioda 2018. godine nekada istaknutih članova DNS-a aktuelizirana je posljednjih dana na društvenoj mreži Tviter, a ono što je posebno zanimljivo i što je privuklo pažnju javnosti jeste politička opcija koju sada zagovaraju njeni akteri.

Milorad Dodik, lider SNSD-a je tada u kampanji javno prozvao pojedine članove DNS-a “magupima koji mimo koalicionog sporazuma rade za SDS”.

TESTNA REKLAMA

Na fotografiji se mogu vidjeti Nenad Nešić, lider DNS i njen sadašnji član i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glvaš dok u prijatnoj atmosferi razgovaraju sa, sada već bivšim članovima ove stranke.

Među najinteresantnijim licima svakako je Darko Banjac, koji je nakon slavlja sa prijateljem Nešićem, upriličenog nakon napuštanja koalicije, ipak odlučio da se „skrasi“ i svoju političku karijeru, nakon SDS-a i DNS-a nastavi u novoosnovanoj Narodnoj partiji Srpske.

Sličan put izabrao je nekadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Borivoj Obradović, koji je nakon osvojenog odborničkog mandata na lokalnim izborima odlučio da napusti ovu partiju i nastavi da djeluje kao nezavisni odbornik.

Malo pronicljiviji, predvidjevši mogući epilog dešavanja koji su prethodili napuštanju koalicije sa SNSD-om to su učinili i mnogo ranije. Tako je Milan Radović, stranku napustio zajedno sa nekadašnim predsjednikom Markom Pavićem, čim je Nenad Nešić preuzeo kormilo.

Nakon skoro godinu dana političke ilegale, krajem godine priključio se SDS-u i tom prilikom predstavljen kao zamjenik predsjednika.

Vedrana Jarića nema u politici

Na fotografiji se može vidjeti i Vedran Jarić, vlasnik i direktor kompanije „Planet soft“, koji se nakon neslaganja sa Nešićem napustio DNS i političku scenu.

U par navrata se medijski pojavio nezadovoljan oko realizacije javnih nabavki ušavši otvoreno u sukob sa kompanijom “Prointer”. Nedugo zatim je potpuno ”nestao” iz medija.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: banjaluka.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

FK ’’ZVIJEZDA 09’’: SUDIJSKA LAKRDIJA U REŽIJI SUDIJE BUTULIJE I POMOĆNIKA MAKSIMOVIĆA (video)

Saopštenje za javnost FK ’’Zvijezda 09’’ iz Bijeljine prenosimo u cijelosti: ’’Da li je jučerašnja utakmica 2. kola m:tel...

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...