“AMERIČKI KUTAK“ u Bijeljini: Prostor za učenje i izražavanje kreativnosti MLADIH

Datum:

Share post:

Krajem maja ove godine, Bijeljina je postala deseti grad u Bosni i Hercegovini koji je dobio svoj „Američki kutak“.
Iako radi već više od pola godine, Bijeljinci su možda još uvijek neupućeni šta je to „Američki kutak“. Ove male biblioteke rađene u američkom stilu su prostori predviđeni za učenje, druženje i lično usavršavanje putem radionica koje se organizuju.

Neke od usluga koje nude su besplatna članarina, pristup kolekciji knjiga na engleskom jeziku, mogućnost učestvovanja u radionicama o robotici, STEMu (Science, Technology, Engineering and Mathematics), američkoj kulturi, pristup računarima i Internetu, pristup modernoj tehnologiji, pripremne materijale za različite ispite (TEOFL, GRE, GMAT, SAT).
Pored Bijeljine, „Američki kutak“ se nalazi i u Sarajevu, Banjaluci, Zenici, Tuzli, Bihaću, Mostaru, Doboju, Trebinju i Brčkom.

TESTNA REKLAMA

Kada sumiraju proteklih šest mjeseci, kažu da imaju stalne korisnike koji koriste opremu za učenje, za pisanje seminarskih radova ili dolaze tu zbog korišćenja interneta, međutim, još uvijek se aktivno bave promocijom same ideje „Američkog kutka“ u Bijeljini.

„Za sada su najposjećenije radionice vezane za informatiku i tehniku. Utisci su do sada bili jako pozitivni, a svima je zajednička jedna stvar – da je ovo ono što je trebalo Bijeljini, prostor kroz koji će učenici i studenti iskazivati svoju kreativnost i naučiti nešto novo“, kaže Dalibor Todorović ispred bijeljinskog „Američkog kutka“ za „Dešavanja u Bijeljini“.

U toku je redovna pripremna nastava za SAT ispit, učestvovanje u međunarodnoj akciji SAT kodiranja. Pored toga, tu je BOLD start program za mlade osobe čija je prijava još uvijek u toku.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obilježena slava Grada Bijeljina (foto)

Grad Bijeljina danas je proslavio krsnu slavu Svetog Pantelejmona, zaštitnika Grada. U sklopu programa, prije prazničnog bogosluženja, prisutni su...

U septembru počinje izgradnja dva auto-puta u RS

Prvi radovi na auto-putu Prijedor-Banjaluka počeće 2. septembra, a petnaestak dana kasnije krenuće i izgradnja dionice Bijeljina-Rača, čime...

Fijakerijada povodom slave Grada Bijeljina

Na Gradskom trgu u Bijeljini, danas je povodom slave Grada Bijeljina održana fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Semberija“...

Narednih dana u RS će pojeftiniti gorivo

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga...