Ambasada Sjedinjenih Američkih Država – Program malih grantova za osnaživanje žena

Datum:

Share post:

Ovaj program podržava NVO napore da omogući ravnopravno učešće žena u ekonomskom, građanskom i političkom životu u BiH. Posebno konkurentni biće prijedlozi koji idu dalje od gradnje svijesti za promociju aktivnosti ili stvaranja promjene u ponašanju ili institucionalnu promjenu. Takođe podržavamo prijedloge koji grade solidarnost među ženama iz različitih gradova, političkih stranaka ili etničkih grupa, i koji podržavaju ranjive i marginalizovane žene u BiH.

Teme projekta su:

– Unapređenje učešća žena u ekonomskom životu BiH, umjetnosti, pravu, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, nauci i drugim sektorima.

– Unapređenje učešća žena u politici i pojačavanje njihovih glasova i liderstva po pitanjima koja utiču na građane BiH.

– Povećanje potencijala djevojaka i mladih žena da postanu lideri u svojim školama, zajednicama i zemlji.

– Prevencija polno zasnovanog nasilja i drugih oblika lošeg tretmana žena, poput seksualnog zlostavljanja i diskriminacije na radnom mjestu; jačanje podrške institutcija i građanskog društva žrtvama polnog nasilja i diskriminacije.

– Organizovanje projekata koji pomažu u jačanju građanskog društva, povezuju žene preko društvenih podjela i poboljšavaju kvalitet života žena u svojim zajednicama i širom BiH

Cilj ovog programa je aktivniji angažman i jednak tretman žena u svim sferama života, kao što su politika, ekonomija, obrazovanje i građansko društvo u Bosni i Hercegovini. Ovaj program takođe ima za cilj prevenciju polno zasnovanog nasilja i svih ostalih oblika diskriminacije i zlostavljanja žena i podrška projektima u zajednici koji poboljšavaju kvalitet života žena u BiH.

Dužina trajanja: 12 mjeseci

Broj grantova: 10 ili više

Iznosi grantova: od 1.000 do 50.000 dolara

Ukupno raspoloživo za program: 275.000 dolara

Datum dodjele: jun/jul 2023.

Na javni poziv se mogu prijaviti nevladine, neprofitne organzacije, obrazovne institucije i nezavisne medijske organizacije koje su registrovane u Bosni i Hercegovini. Organizacije mogu podnositi samo jedan prijedlog po programu.

Da bi dobile grant, sve organizacije moraju imati jedinstveni identifikacioni broj (UEI) koji se izdaje preko www.SAM.gov kao i važeću registraciju na www.SAM.gov. Za dodatne informacije pogledajte Dio E.

Napomena: dobijanje UEI i registracija na SAM sistem može potrajati i do mjesec dana, pa vas pozivamo da što prije započnete proceduru.

Obrasci:

– SF-424 (Prijava – organizacije) – uvrstite i UEI broj u prijavu.

– SF424A (Podaci o budžetu za programe koji se ne odnose na izgradnju).

– Prijedlog projekta (maksimalno 6 stranica): Prijedlog bi trebalo da sadrži dovoljno podataka da svako ko nije upoznat sa njim može da razumije šta tačno podnosilac želi da radi.

Opšte smjernice:

– Svi prijedlozi moraju biti napisani i podneseni na engleskom jeziku.

– Prijedlozi ne smiju preći 6 stranica (uključujući budžet i listu za provjeru) fontom Times New Roman veličine 12.

– Sva polja u obrascu za prijavu i listi za provjeru moraju biti popunjena i poslana e-poštom kao jedan dokument.

– Trajanje projekta ne smije preći 12 mjeseci, ali pod određenim okolnostima prihvatićemo projekte koji imaju duži evaluacioni period nakon završetka projektnih aktivnosti.

– Grantovi se daju jednom i ponovljeni projekti obično ne dobijaju grantove. Ukoliko tražite finansiranje ponavljanja projekta, morate uključiti veoma jako opravdanje zašto je potrebno ponoviti projekat.

– Popunjene aplikacije pošaljite na: WomenBiH@state.gov

Rok za dostavljanje prijava je 10. mart 2023. godine. 

Više informacija na:

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...