Saopštenje za javnost Aleksandra Đurđevića, predsjednika Skupštine grada Bijeljina i člana Predsjedništva SNSD prenosimo u cjelosti:

Zakoni i procedure su vrlo jasni: delegate u Dom naroda PS BiH bira i šalje Narodna skupština Republike Srpske koja je nosilac suvereniteta. 

Sve i da nije provedena adekvatna procedura izbora, cijeli proces je morao biti vraćen tamo gdje počinje dakle u – Narodnu skupštinu. 

Ovako, u Sarajevu pokušavaju da otvore „crvotočinu“ kroz koju će i u budućnosti poništavati volju građana Republike Srpske, a odluke donositi iza kulisa.

Ako želite vidjeti kome je u cilju ovakva odluka i ovakav način odlučivanja, pogledajte reakcije iz Sarajeva, gdje likuju nad time što, kako kažu, SNSD više nema „kontrolni nacionalni paket“ za usvajanja akata na nivou Doma naroda PS BiH.

Na kraju krajeva, ovo neće uticati na sistem vlasti ni u Republici Srpskoj niti u zajedničkim organima, ali pokazuje koliko je neozbiljan rad CIK-a i koliko se nalaze pod političkim uticajem. Ionako poljuljano povjerenje građana u njihov rad sada je bespovratno izgubljeno!

Aleksandar Đurđević Predsjednik Skupštine grada Bijeljina i član Predsjedništva SNSD

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име