U Krušedolu se danas održava tradicionalni Crkveno-narodni svesrpski sabor „Krušedolska zvona“.

Aktiv žena SNSD Bijeljina prisustvovao je 18. Krajiškom crkveno-narodnom Svesrpskom saboru “Krušedolska zvona 2024.” gdje su posjetili i fruškogorski manastir Krušedol, u kojem su sahranjena dva patrijarha Srpske pravoslavne crkve, kao i kralj Milan Obrenović.

-Druženje u kojima je učešće uzeo veliki broj naših članica je prošlo u odličnoj atmosferi, vrijeme nas je poslužilo, i jedva čekamo da se ponovo skupimo, a sve zainteresovane članice koje i one koje to još uvijek nisu, molimo da se jave u GrO Bijeljina, i ostave svoje podatke zbog budućih druženja, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije služio je Svetu arhijerejsku liturgiju u manastirskoj crkvi Blagoveštenja Presvete Bogorodice, a potom je služen i parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. vijeka.

Sabor organizuju Udruženje Srba iz Hrvatske zajedno sa Asocijacijom izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajnim klubom „Slavonija“ iz Inđije i Eparhijom sremskom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име