Aktiv mladih Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu obilježili Međunarodni dan mira (foto, video)

Datum:

Share post:

U znak jačanja ideala mira među svim narodima i državama 21. septembra se širom svijeta obilježava Međunarodni dan mira. Današnji dan obilježio je i Aktiv mladih Ujedinjene Srpske Gradskog odbora Bijeljina, zajedno sa kolegama iz Pokreta za Bijeljinu.

Aleksandar Vlačić, predsjednik Aktiva mladih US GO Bijeljina poručio je da samo uz mir i ljubav možemo svi zajedno da živjeti i imati bolju budućnost.

„Danas smo se odlučili da izađemo na trg upravo na inicijativu Aktiva mladih US zajedno uz podršku Gradskog odbora i kolega iz Pokreta za Bijeljinu i njihovog aktiva.

Međunarodni dan mira obilježava se svake godine 21. septembra i utemeljila ga je Opšta skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine kada su odlučili da ukažu na značaj mira između svih naroda i država. Rezolucija svih naroda je 2001. godine ovaj dan odredila kao dan ne nasilja na svjetskom nivou, a mi smo danas odlučili upravo da ukažemo na značaj mira, kao jedne opšte potrebne vrijednosti, pogotovo u današnjem svijetu u kojem mi živimo“, rekao je Vlačić.

Tatjana Blagojević, kandidat za poslanika u NSRS u Izbornoj jedinici 6 ispred Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu.

Tatjana je istakla je da je mir ultimativno stanje čovjeka, kada  je zadovoljan samim sobom, što dalje znači da sve puteve i korake koje je prešao u životu ne treba da se osvrće, nego da bude zadovoljan gdje su ga ti koraci doveli.

„Poruka koju šaljem svima danas jeste da svaki čovjek povodom današnjeg dana teži ka miru i slobodi, jer je samo to jedinstvo koje vam niko ne može oduzeti“, poručila je Blagojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...