Aktiv mladih Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu obilježili Međunarodni dan mira (foto, video)

Datum:

Share post:

U znak jačanja ideala mira među svim narodima i državama 21. septembra se širom svijeta obilježava Međunarodni dan mira. Današnji dan obilježio je i Aktiv mladih Ujedinjene Srpske Gradskog odbora Bijeljina, zajedno sa kolegama iz Pokreta za Bijeljinu.

Aleksandar Vlačić, predsjednik Aktiva mladih US GO Bijeljina poručio je da samo uz mir i ljubav možemo svi zajedno da živjeti i imati bolju budućnost.

TESTNA REKLAMA

„Danas smo se odlučili da izađemo na trg upravo na inicijativu Aktiva mladih US zajedno uz podršku Gradskog odbora i kolega iz Pokreta za Bijeljinu i njihovog aktiva.

Međunarodni dan mira obilježava se svake godine 21. septembra i utemeljila ga je Opšta skupština Ujedinjenih naroda 1981. godine kada su odlučili da ukažu na značaj mira između svih naroda i država. Rezolucija svih naroda je 2001. godine ovaj dan odredila kao dan ne nasilja na svjetskom nivou, a mi smo danas odlučili upravo da ukažemo na značaj mira, kao jedne opšte potrebne vrijednosti, pogotovo u današnjem svijetu u kojem mi živimo“, rekao je Vlačić.

Tatjana Blagojević, kandidat za poslanika u NSRS u Izbornoj jedinici 6 ispred Ujedinjene Srpske i Pokreta za Bijeljinu.

Tatjana je istakla je da je mir ultimativno stanje čovjeka, kada  je zadovoljan samim sobom, što dalje znači da sve puteve i korake koje je prešao u životu ne treba da se osvrće, nego da bude zadovoljan gdje su ga ti koraci doveli.

„Poruka koju šaljem svima danas jeste da svaki čovjek povodom današnjeg dana teži ka miru i slobodi, jer je samo to jedinstvo koje vam niko ne može oduzeti“, poručila je Blagojević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...