U organizaciji Aktiva DDK „Elektro-Bijeljina“ danas je organizovana humanitarna akcija davanja krvi. Dragocjenu tečnost dalo je oko 80 zaposlenih iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske i gostiju iz elektrodistribucija u Sremskoj Mitrovici i Valjevu.
Bojan Savić, v.d. direktora Elektro Bijeljne, rekao je da je ponosan na zaposlene koji  su organizovali humanu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Bojan Savić, v.d. direktora Elektro Bijeljne
„Često čujemo šta je do nas i šta mi možemo da uradimo?! Postoji jedna sjajna izreka, ako mislite da ste premali da ostvarite uticaj, probajte da zaspite s komarcem u sobi. Mnogi radnici Elektro Bijeljne i druge naše kolege iz sistema Elektroprivrede danas su došli da pokažu, da pored toga što smo jako zainteresovani da povećamo kvalitet usluge našim krajnjim korisnicima u osnovnoj djelatnosti kojom se bavimo, uvijek smo zainteresovani da društveno korisnim radom pomognemo i budemo na usluzi našim sugrađanima i da damo jedan mali doprinos koji će značiti nekome možda čak spašavanje života. Uvijek ćemo se odazvati humanim akcijama i pokazati da smo društveno odgovorna kompanija“, rekao je Savić.
Igor Leginović, predsjednik aktiva Dobrovoljnih davalaca krvi Elektro Bijeljina
Igor Leginović, predsjednik aktiva Dobrovoljnih davalaca krvi Elektro Bijeljina, naveo je da aktiv broji oko 300 članova, a danas se očekuje odziv oko 80 davalaca. 
„Danas su tu naši gosti dolaze iz Rudnika i Termoelektrane Ugljevik, iz HET Trebinje, Hidroelektrane Višegrad, Elektrodistribucije Brčko. Ove godine naš aktiv je planirao tri akcije. Prva akcija je bila u Vlasenici, zajedno sa Crvenim krstom gdje smo darovali 60 doza krvi, druga akcija je ovdje u Bijeljini gdje očekujemo 80 davalaca i naša posljednja akcija je u decembru mjesecu u Zvorniku“, rekao je Leginović, te se zahvalio svima koji su se danas odazvali na dobrovoljno davalaštvo krvi. 
Milan Lukić, predsjednik Sindikata i organizacije Elektro Bijeljina, istakao je da se Sindikat Elektro Bijeljine pored svojih redovnih aktivnosti, borbe za radnička prava i zaštitu radničkih prava, bavi se i humanitarnim radom. 
„Sam aktiv organizuje tri akcije godišnje, a učestvujemo u preko deset akcija i u našoj regiji, a budemo često i u Srbiji kod naših prijatelja. Ja hoću još jednom da pozovem sve koji su zdravi, koji su u mogućnosti da daju krv, ja prvi sam davalac krvi, dao sam deset puta krv, jer nikad ne znate kada može nekome zatrebati ta krv. Prema tome, ako bi svako od nas dao bar jednom dao krv, to bi bilo dovoljno svima, zato još jednom apelujem da ko god može, ko je zdrav i ima saglasnost ljekara, treba da daruje krv“, rekao je Lukić.
Zoran Gajić, zaposlen u Elektrostribuciji Brčko, danas je darivao krv po 53 put.

„Dobrovoljni sam davalac i član Aktiva u Brčkom. Ovo mi je danas pedesettreće davanje. Dajem krv iz isključivo humanih razloga i mislim da nije neki uspjeh da što više dajemo, nego da svaki put imamo nekog novog davaoca, nekog ko će nastaviti ovo što smo i do sad radili“, kaže Gajić.

Elektro Bijeljina tri put godišnje organizuje dobrovoljno davanje krvi, ove godine prvi put je organizovano u Vlasenici, danas u Bijeljini, a treći put će biti organizovano u mjesecu decembru u Zvorniku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име