Ako nešto slučajno razbijete u trgovini, morate li to i platiti?

Datum:

Share post:

Nerijetko se dešava da kupci u tržnim centrima i trgovinama slučajno obore, razbiju ili polome neki od proizvoda te taj isti proizvod moraju da plate, barem im tako predstave prodavači.

Potvrdila je to i čitateljka koja je u jednoj trgovini razbila bočicu jednog proizvoda te je isti morala platiti.

– Desilo se to sasvim slučajno, dok sam prolazila između redova sa policama, te sam tašnom zakačila proizvod koji je pao sa police i razbio se. Radnice u trgovini su tražile da to i platim – kazala je čitateljka.

Međutim kako su nam kazali iz Ureda obudsmana za zaštitu potrošača u BiH tek kupovinom proizvoda „rizik propasti ili oštećenja prelazi na potrošača“.

TESTNA REKLAMA

– Zakonom o obligacionim odnosima propisano je da roba koja je izložena na policama s cijenom predstavlja ponudu za kupca, potrošača, i do momenta kupovine proizvoda i predaje stvari kupcu, rizik slučajne propasti ili oštećenja stvari snosi trgovac koji je takvu robu izložio u trgovini – pojašnjavaju iz Ureda.

Trgovine su često pretrpane robom te se kupci htjeli ili ne, moraju provlačiti između polica.

– Trgovci moraju biti svjesni tog rizika, da se zbog prenatrpanosti robom i skučenog manipulativnog prostora za potrošače, mogu desiti oštećenja ili propast robe – kazali su za Faktor iz Ureda.

Iz Ureda ombudsmana dalje navode da je Pravilnikom o uslovima minimalne tehničke opremljenosti poslovnih prostorija za obavljanje trgovinske djelatnosti u FBiH propisano da prodavnice moraju biti opremljene policama, tezgama, prodajnim stolovima tako da širina opreme između njih iznosi najmanje 1,20 metra i omogućava nesmetano kretanje kupcima i zaposlenom osoblju.

– Prostor za potrošače ne smije biti zapriječen robama, niti ambalažom korištenih proizvoda. Roba u prodavnici se ne smije držati ispred vitrina i polica. Trgovci su obavezni da prodaju proizvode odnosno pružaju usluge potrošačima na način koji nije u suprotnosti s dobrim poslovnim običajima. Zakonom o zaštiti potrošača u BiH predviđena je novčana kazna za trgovca u iznosu od 2.500 do 5.500 KM ukoliko prodaje robu protivno dobrim poslovnim običajima – ističu.

Institucija ombudsmena za zaštitu potrošača u BiH poziva potrošače na oprez te ističe da je neophodno da se radi na njihovoj edukaciji.

– Stalno ukazujemo na osnovno potrošačko pravo izbora u smislu da za svoj novac imaju pravo na robu jednakog kvaliteta, bez nepotrebnih komplikacija s trgovcima, te da biraju trgovine u kojima se njihova prava ne dovode u pitanje i svaki put kad im se desi kršenje prava, reaguju i kontaktiraju tržišnu inspekciju i druge organe nadležne za zaštitu potrošača – poručuju iz Ureda ombudsmana.

 

Neophodno je, ističu, i povećati inspekcijski nadzor kako bi trgovci svoju praksu podveli pod zakonske okvire kako ih ni potrošači, kupci, ne bi izbjegavali.

Iz Konzuma za Faktor su kazali da nenamjernu štetu koju napravi kupac snosi njihova firma.

– Nama u Konzumu su kupci uvijek na prvom mjestu, te eventualna nenamjerna šteta koju kupci povremeno naprave tako što pri obavljanju kupovine obore proizvod s police i slično, se refundira iz budžeta kompanije. Trošak za slučajno načinjenu štetu ne snose kupci kao ni naši zaposlenici. Želimo da se kupci kod nas osjećaju ugodno i da nam se sa zadovoljstvom vraćaju – kazala je Selma Ovčina, PR Konzuma.

Izvor: impulsportal.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...