Ako ne uklone video za sat – slijedi kazna

Datum:

Share post:

Poslanici EU podržali su planove da se "Fejsbuk", "Gugl", "Tviter" i druge platforme na internetu kazne ukoliko objavljene ekstremističke sadržaje ne uklone u roku od jednog časa.

 

Važnost ovakvih mjera istaknuta je nakon što je napadač na Novom Zelandu prošlog mjeseca na "Fejsbuku" objavio snimak napada uživo u kojem je ubijeno 50 ljudi u dvije džamije u gradu Krajstčerču.

Prijedlog zakona, kojim se predviđa kazna do četiri odsto od godišnjeg globalnog prometa, prošle godine su podržale države članice EU.

Odbor za građanske slobode, pravdu i unutrašnje poslove Evropskog parlamenta glasao je sa 35 prema jedan u korist prijedloga, uz osam predstavnika koji su bili uzdržani.

TESTNA REKLAMA

Prijedlog mora biti odobren na sjednici koja će biti održana u Briselu sljedeće sedmice, a o njemu moraju da pregovaraju Evropski parlament, Evropska komisija i Evropski savjet.

Izvor: mondo.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Trivićka i Šarović žive u virtuelnom svijetu

Reagovanje SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina izražava ozbiljnu zabrinutost da su i Mirko Šarović i...

Dunja Vukšić iz BK “Radnik“ Bijeljina na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Turskoj

Bokserska nada Dunja Vukšić iz BK "Radnik" Bijeljina predstavljaće Bijeljinu i Republiku Srpsku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u...

Produženo vrijeme brisanja poruke na WhatsAppu

Ukoliko se nađete u situaciji da ste na WhatsAppu poslali neku neprikladnu poruku pogrešnoj osobi, sada ćete imati...

AGRO SAVJET: Kada i kako se vrši skidanje lišća paradajza

Oplodnja i skidanje lišća paradajza – Početno skidanje lišća paradajza obično se vrši kada biljka pređe metar visine.  U...