Šakalijada okupila 500 lovaca (foto)

Datum:

Share post:

U Brodu je održana druga hajka na šakale "Šakalijada", na kojoj je učestvovalo oko 500 lovaca iz Republike Srpske i Federacije BiH.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Vučjak" iz Broda Marko Vidić rekao je novinarima da je odstreljeno pet šakala, pet lisica, dvije kune i jedna divlja mačka.

On je dodao da su svi učesnici uživali u organizovanom druženju i da je i vrijeme išlo na ruku lovcima.
Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić kaže da je ovo zajednička manifestacija lokalne zajednice, Turističke organizacije Brod i Lovačkog udruženja "Vučjak".

"To je zajednička manifestacija kojom želimo da predstavimo lovno-turističke mogućnosti opštine Brod", istakao je Jovičić.
Organizatori ističu da je cilj ove manifestacije, osim druženja lovaca i prijatelja prirode, ograničavanje broja šakala na području lokalne zajednice, jer je šakal jedan od najopasnijih predatora i štetočina, posebno kada je u pitanju plemenita divljač i sitna stoka.

Za sve učesnike pripremljen je ručak, muzika uživo i lovačka tombola.  

TESTNA REKLAMA

Izvor: glassrpske.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...