AGRO SAVJET: Vrijeme je da zaštitite svoje biljke od hladnoće

Datum:

Share post:

Stručnjaci savjetuju da dobro pregledate svoje biljke prije nego što ih unesete u kuću i stavite pored ostalih.

Kako se mijenjaju godišnja doba, tako se mijenjaju i potrebe naših biljaka, a većinu njih kad zahladi treba premjestiti sa terase u zatvoreno, ali da li je to dovoljno?

Sobne biljke treba staviti u zatvoreno kad temperatura noću padne ispod 12 stepeni Celzijusa, kaže stručnjakinja za vrtlarstvo, Lindsi Pengborn.

– Većina biljaka voli temperature iznad 15 stepeni, pa imajte to na umu ako svoje biljke tokom jeseni planirate da držate na otvorenom – dodaje.

TESTNA REKLAMA

Kad dođe vrijeme da unesete svoje biljke, stručnjakinja Marija Faila kaže da ih prvo treba pregledati i videti da li na njima ima nekakvih štetočina. U tom slučaju treba ih isprati, pa tek onda premjestiti na njihovo mjesto u zatvorenom.

– Obavezno pogledajte i gornju i donju stranu lišća – napominje Marija, dodajući da pažljivo pregledate i stabljike i da uklonite mrtvo i trulo lišće gdje štetočine vole da se skrivaju. Ako primjetite nekoliko insekata, nježno ih uklonite, a ako dođe do zaraze biljke, za suzbijanje štetočina možete koristiti organski insekticidni sprej.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...

ČOVIĆ, HDZ: Dogovor sa SNSD za sedam dana, ništa sporno oko Savjeta ministara

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović izjavio je danas da će HDZ, stranke "osmorke" i SNSD za sedam dana razgovarati...