AGRO SAVJET: Najpopularnija biljka na Instagramu: Evo kako da je gajite i njegujete

Datum:

Share post:

Ako volite cvijeće i biljke i uživate u tome da s drugima na društvenim mrežama dijelite fotografije na kojima se vidi vaš trud i rad oko njih, onda vjerujemo da gledate i kako drugi njeguju svoje cvjetne ljubimice.

Jedna američka organizacija je napravila analizu haštagova za cije niz sobnih biljaka, a jedna se istakla kao najpopularnija – u pitanju je aloe vera.

Haštag #aloevera je pretraživan više od 4,8 miliona puta na društvenoj mreži Instagram. Naravno, jedan od razloga je činjenica da se aloe vera upotrebljava i u kozmetičke i u prehrambrene svrhe.

Osim što je lijep ukras u svakoj prostoriji, aloe vera je i korisna jer ovaj sukulent, koji je jednostavan za održavanje, spada u čistače vazduha.

TESTNA REKLAMA

Aloe veri je potrebno pjeskovito ili šljunkovito zemljište. Cvjetanje se javlja krajem proljeća ili početkom ljeta. Ona mora da bude na mjestu koje je osvijetljeno indirektnom sunčevom svjetlošću. Direktno sunce može da joj ošteti listove.

Tlo u kom ćete posaditi aloe veru mora da bude dobro drenirano. U svom prirodnom staništu, aloja uglavnom raste na padinama, tako da joj je u tom slučaju zagarantovana dobra drenaža. Da biste obezbijedili drenažu u saksiji, možete da koristite posebnu zemlju za kaktus ili umiješate malo perlita ili krupnog pijeska i tako napravite svoju mješavinu.

Aloe vera obožava vodu. Važno je da omogućite zemljištu da se potpuno isuši između zalivanja. Ukoliko biljku predugo ostavite suvom, lišće će se srmežurati. Oporaviće se kada se zalije, ali dugotrajna suša ili previše vode prouzrokovaće da lišće požuti.

Ova biljka će s vremena na vrijeme proizvesti visoku stabljiku sa malim cvjetovima u obliku zvona. Kada cvjetovi počnu da se suše možete da odrežete stabljiku pri dnu.

Osim toga, glavna biljka može da proizvede nove, manje biljke koje treba samo da premjestite u nove saksije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Umjesto 300 novih, ugašeno 70 parking – mjesta u užem centru grada

Bijeljina se, kao i većina gradova u regionu, već godinama suočava s nedostatkom parking – mjesta u užem...

Želimir Nešković na obilježavanju Dana Republike Srpske u Cirihu (foto)

U hramu Srpske pravoslavne crkve u Cirihu danas je slomljen slavski kolač povodom praznika Svetog arhiđakona Stefana i...

ANALITIČARI: Šmit radi uzaludan posao, Srpska sve jača

Istoričar Aleksandar Raković smatra da prijetnje sankcijama Republici Srpskoj imaju za cilj da demonstracijom sile uplaši donosioce odluka,...

MILIČEVIĆ O AKCIZAMA: Nema tako visokog poreza koji može zadovoljiti apetite korumpirane vlasti

Nema bogate zemlje sa siromašnim stanovnicima i nema tako visokog poreza koji može da zadovolji apetite korumpirane vlast. ...