AGRO SAVJET: Lovorov list – Najveća pomoć bubrezima i organima za varenje, a pomaže i kod zarastanja rana

Datum:

Share post:

Višetruka korist ove biljke je doprinela tome da se ona koristi na više načina i u različite svrhe. Nekima je možda taj ukus težak ili ga jednostavno ne vole, ali ne možete da poreknete jedinstvenost i moć koju ima lovorov list.

Zimzeleno drvo lovora vjerovatno potiče sa Bliskog istoka. Nastao je na Mediteranu, gdje se danas smatra neizostavnim začinom u nacionalnim kuhinjama ovog kraja. Poznato je da su se lovorove grančice ukrašavale zaslužnim građanima; vojnici, pjesnici i sportisti starog Rima. Termin laureat (pobednik) potiče od latinskog naziva za lovor. Osim toga, smatralo se zaštitom od zlih sila.

Lovorovo drvo je teško, žućkastobele boje sa slabo sivim ili smeđim tonom. Na uzdužnom presjeku je sjajno i mirisno. Upotrebljava se u građevinarstvu, tokarstvu i za izradu drvne galanterije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...