AGRO SAVJET: Ako salatu posijete sada braćete je čitavu jesen i zimu

Datum:

Share post:

Septembar je pravo vrijeme da se posije zelena salata, čak i ako to nikad do sada niste radili. Za to postoji 5 valjanih razloga.

Zbog toplog i kišnog septembra, baštovani predlažu da upravo sada posijete zelenu salatu. Posijana sada, ona će stići za berbu u prvim danim novembra, a moći ćete da je berete čak i do sredine zime.

Jesenje bašte su idealne za održavanje, jer ne trpe ljetnu žegu, a imaju dovoljno sunca i kiše. Pojedini baštovani praktikuju samo jesenje bašte zbog praktičnosti.

Da biste ove godine uživali u zelenoj salati tokom cijele jeseni i zime, predlažemo da očistite baštu od prvobitne sjetve i da je prekopate. Posijanu salatu možete da prekrijete najlonom u prvih par dana, ali je obavezno otkrivajte u jutarnjim časovima.

TESTNA REKLAMA

U roku od dvadesetak dana, braćete prve listiće zelene salate.

Ukoliko živite u stanu, zelenu salatu možete posijati u saksijama u kojima ste tokom ljeta gajili sezonsko cvijeće. Kada počnu prvi hladni dani, potrebno je da saksije unesete u kuću ili da ih “ušuškate” i zaštitite najlonima.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: stil.kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...