AGRARNI FOND BIJELJINA: Donijeto niz odluka o isplati podsticaja

Datum:

Share post:

Saopštenje Agrarnog fonda Bijeljina prenosimo u cjelosti:

„Poštovani poljoprivredni proizvođači,

Kao što smo i obećali da ćemo vas redovno obavještavati o aktivnostima bitnim za podršku vaše djelatnosti i podsticajima u poljoprivrednoj proizvodnji, tako želimo da vas obavjestimo da je danas održana sjednica Upravnog odbora „Agrarnog fonda Bijeljine“ na kojoj je donijeto niz odluka o isplati podsticaja.

Za 59 poljoprivrednih proizvođača biće isplaćeno 32.708,85 KM na ime podsticaja za proizvodnju duvana, za 130 poljoprivrednih proizvođača biće isplaćeno 15.268 KM na ime subvencije kamata na poljoprivrednih kamata, za 9 poljoprivrednih proizvođača biće isplaćeno 7.600 KM na ime šteta usljed požara i uginuća stoke, za 26 poljoprivrednika-povrtlara biče isplaćeno 3.000 KM na ime učešća i izlaganja na „Sajmu povrća“, te za 20. jubilarni Sajam poljopoprivrede „Interagro 2022“ Bijeljina biće isplaćene 20.000 KM za pomoć u organizaciji .

TESTNA REKLAMA

Takođe, želim da obavijestim poljoprivredne proizvođače da je na insistiranje Agrarnog fonda Bijeljine i mene kao direktora lično, na poštovanje Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (članovi 22, 41, 56, 155) i Statuta grada Bijeljine, gradonačelnik je formirao Komisiju za procjenu stanja elementarne nepogode – suše u kojoj su dva člana iz reda zaposlenih u Agrarnom fondu Bijeljine. Komisija je izabrala sto parcela iz svih dijelova Semberije i na njima se uveliko utvrđuje umanjenje prinosa usljed suše, a na bazi tog Izvještaja će, prema mojim saznanjima, najvjerovatnije morati da se proglasi stanje elementarne nepogode – suše. Na bazi toga, poljoprivredni proizvođači će steći pravo na nadoknadu dijela štete iz budžeta grada Bijeljine i budžeta Republike Srpske.

Još želim da obavijestim javnost da su tenderi za izgradnju javne rasvjete i asfaltiranje kategorisanih i nekategorisanih puteva u toku, da se poštuju sve zakonske procedure, te da će predsjednici Savjeta mjesnih zajednica biti obavješteni u skladu sa dogovorom na sastancima koje smo držali predsjednik Skupštine Grada Bijeljine i moja malenkost sa kompletnim Savjetima svih mjesnih zajednica. Naravno, kad se za to steknu uslovi okončanjem tenderske procedure.

Direktor
Zlatan lazarević, dipl.ing.maš.“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...