AGENCIJA za razvoj malih i srednjih preduzeća Bijeljina: Održan info dan za početnike u biznisu

Datum:

Share post:

Razvojna agencija Republike Srpske juče je u Centru za kulturu ,,Semberija“ zajedno sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Gradom Bijeljina i opštinom Ugljevik, organizovala Info dan na kom su predstavljeni detalji javnog poziva za učešće u „Akcelerator“ programu.

„Akcelerator“ je namijenjen svim potencijalnim početnicima u biznisu, bilo da su to ljudi koji imaju poslovnu ideju ili registrovani poslovni subjekti koji svoju poslovnu djelatnost obavljaju do 18 mjeseci.

 
„Program „Akcelerator“ RARS provodi od 2018. godine. Prvobitno su provedena dva programa za regiju opština Banjaluka i Prijedor, a zatim je Agencija prepoznala da to može biti dobar i koristan instrument podrške početnicima u poslovanju u START-UP kompanijama i samostalno smo proveli „Akcelerator“ za područje Istočne Hercegovine. Trenutno je u implementaciji „Akcelerator“ za šest gradskih opština Istočnog Sarajeva. Grad Bijeljina i opština Ugljevik su izrazili zainteresovanost, pa je pokrenut program za područje ove dvije jedinice lokalne samouprave“, rekao je ispred Razvojne agencije RS Marko Kakuća.

TESTNA REKLAMA

Javni poziv za „Akcelerator“ je objavljen 24. juna i biće otvoren do 10. jula. Kroz ovaj program, zainteresovani dobijaju set različitih servisa i usluga koji se, prije svega, odnosi na intenzivan program obuke. Nakon obuke dobijaju mentorsku podršku putem koje razvijaju svoj poslovni plan, koji nakon završenog posla prezentuju pred komisijom i nakon toga imaju mogućnost da dobiju određeni finansijsku nagradu.

„Naša uloga je finansijske i nefinansijske podrške. Mi smo zajedno i u dogovoru sa Gradskom upravom izdvojili 20.000 KM. Nudimo mentorsku podršku, kao i svog predavača koji će zajedno sa ostalim mentorima pomagati učesnicima koji se prijave na javni poziv. Dobiće predavanje kako da svoju poslovnu ideju sprovedu do kraja i kako da je prezentuju, jer će na kraju iz tih fondova biti nagrađeno četiri ili pet najboljih ideja. Pomoć ćemo pružiti kroz devet modula. Obuka će trajati dva i po mjeseca i smatramo da neko ko se već bavi preduzetništvom može da nauči dosta stvari, ali i da ispravi neke greške u svom poslovanju“, objasnila je Tatjana Blagojević, direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina.

Radislav Ostojić, šef Kabineta načelnika opštine Ugljevik je istakao da opština Ugljevik rado učestvuje u programima koji su, prije svega, usmjereni na razvoj preduzetništva. U ovaj program su uložili 10.000 KM i trenutno pokušavaju da dođu do zainteresovanih ljudi, a njihova očekivanja su da će iz opštine Ugljevik stići između 10 i 15 prijava.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...