Agencija za javne nabavke TRAŽI ODGOVORE: Kako je Dragan Mektić POTROŠIO 1,2 MILIONA KM

Datum:

Share post:

Agencija za javne nabavke BiH, filijala Mostar, zatražila je prije nekoliko dana od Ministarstva bezbjednosti BiH da im joj dostavi sva dokumentacija koja se odnosi na nabavku “Nadogradnje ICT infrastrukture Operativno-komunikacijskog centra BiH – 12” u vrijednosti od 1.243.357 maraka.

Agencija za javne nabavke postupa po primljenom zahtjevu koji se odnosi na navodnu zloupotrebu ove nabavke. Ova agencija traži da postupi po monitoringu postupaka javnih nabavki, što je po zakonu i nadležna.

Kako je u dopisu Ministarstvu bezbjednosti navedeno, nabavka “Nadogradnje ICT infrastrukture Operativno-komunikacijskog centra BiH – 122” provedena je putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, iako je vrijednost nabavke 1,2 miliona maraka.

TESTNA REKLAMA

Iz Agencije je navedeno da i izvještaj o finansijskoj reviziji Ministarstva bezbjednosti za 2016. godinu ide u prilog ovoj prijavi, jer su revizori utvrdili da je nabavljena roba koju su mogli isporučiti i drugi dobavljači.

– Nabavku je trebalo podijeliti na lotove kako bi se dodatno povećale konkurentnost i ekonomičnost – naveli su revizori.

Nema konkurencije
Takođe, u zahtjevu se navodi da su revizori utvrdili da Ministarstvo bezbjednosti nije osiguralo pravičnu i aktivnu konkurenciju.

– U odnosu na sve navedeno, dužni ste Agenciji za javne nabavke BiH dostaviti izjašnjenje u roku od sedam dana, ali i dostaviti detaljno obrazloženje za navedeni pregovarački postupak bez obavijesti o nabavci – navodi se u dopisu koji potpisuje Sanja Ćubela, direktorka podružnice.

Podnose prijavu tužilaštvu
U dopisu se navodi da će, ako Ministarstvo bezbjednosti ne odgovori na ovaj monitoring, agencija podnijeti prekršajnu prijavu.

– Ili, ako bude postojala takva procjena, proslijediti predmet nadležnom tužilaštvu – navodi se u dopisu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/avaz.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...