''AFERA'' FK RADNIK – ŠERBEČIĆ: Da li je 150.000 evra ''oprano“ preko agencije ''Borlan'' sa Kipra?

Datum:

Share post:

Da li je u transferu fudbalera Radnika Besima Šerbečića u norveški klub Rozenborg, krajem januara 2018.godine, koji je iznosio 450.000 evra, bijeljinki premijerligaš oštećen za 150.000 evropskih novčanica?

Da li je, odmah po potpisivanju ugovora između Radnika i Rozebnorga, menadžerskoj agenciji ''Borlan'' iz Nikozije (Kipar) čiji su vlasnici Boris Vasković i bivši reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović ustupljena TREĆINA vrijednosti transfera?

 
Kako portal Dešavanja u Bijeljini saznaje oba ugovora je u ime Radnika potpisao direktor kluba Nebojša Tomić.
Kompletna dokumentacija u posjedu portala Dešavanja u Bijeljini!

Da li je zaobiđen Pravilnik o posredovanju N/FS BiH?
Takođe, postavlja se pitanje da li su, u to vrijeme najodgovorniji ljudi Radnika, zaobišli  Pravilnik o posrednicima N/FS BiH iz juna 2017. godine  kojim je preporučeno da se posrednicima/menadžerima ne isplaćuju veće provizije od 3% vrijednosti transfera?

U ovom slučaju, procenat koji je dat menadžerskoj agenciji „Borlan“ iznosi 33,3 %, što je čak 11 puta više od preporuke N/FS BiH!?

Da li su poštovane preporuke Pravilnika o posredovanju, kao i nastojanja FIFE da se, u što je moguće većoj mjeri, zaštite interesi klubova i igrača pošto je vrlo izražena tendencija da menadžeri uzimaju sve veći dio kolača?

 
Da li je poznato da se u skorije vrijeme u nekom transferu čak TREĆINA novca isplaćuje posrednicima ili menadžerima?

Da li ovakav transfer budi mnoge sumnje, pita se i dobar poznavalac prilika na evropskom fudbalskom tržištu, koji nas je zamolio da ne pominjemo njegovo ime?

Da li se u cjelokupnom poslu vodilo dovoljno brige da se zaštite interesi Radnika?

Da li je klubu ostala obaveza da na iznos od 150.000 evra koji je ’’navodno’’, ZA SADA, pripao menadžerima, mora uplatiti Zvijezdi iz Gradačca, matičnom klubu Besima Šerbečića, 10 %  na ime trening kompenzacije?

Da li je 10% isplaćeno od iznosa ukupnog transfera od 450.000 evra?

Kakva je uloga Upravnog odbora Radnika?
Pošto  trening kompenzacija na ukupan transfer iznosi 45.000 evra, a menadžerska provizija 150.000 evropskih novčanica, lako je zaključiti da je Radnik inkasirao 255.000 evra, ili tek nešto više od polovine ukupnog  transfera!

Da li su u ovoj ''operaciji'' učestvovala samo ’’dva’’ tada čelna čovjeka Radnika, ali iza ledja uprave Radnika, ili je i cio tadašnji Upravni odbor upetljan u zaključivanje Ugovora sa agencijom ''Borlan''?

Koliko je i da li je ovaj Ugovor nepovoljan po bijeljinskog fudbalskog premijerligaša, utvrdiće nova Uprava ovog kluba koja je izabrana 28.marta?

Npr…
Da je poštovana preporuka N/FS BiH provizija bi iznosila oko 15.000, a ne astronomskih 150.000 evra!?

Da li postoji opravdana sumnja da je u tih 150.000 evra bilo „ugradjivanja“ i da je agencija „Borlan“ očigledno poslužila za svojevrsno „pranje“ novca preko leđa FK Radnik iz Bijeljine koji se u poslednje vrijeme nalazi u velikim finansijskim problemima?

Vjerujte i dalje portalu „Dešavanja u Bijeljini“.

U narednim tekstovima ovog serijala pročitaćete sve o sporazumnim raskidima Ugovora sa Hadžićem i Lučićem…..

Da li je Radniku uskraćena zarada od oko 500.000 KM?
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: „Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH“

“Nastavak dijaloga sa EU je od ključne važnosti, ali i rješavanje konkretnih problema koji su pred nama na...

Mladicu dužu od metar i težu od 10 kg u Drini ulovio iskusni ribar Simo Pokorni (foto,video)

U Zvorniku, na rijeci Drini ulovljen kapitalan primjerak mladice teže od deset kilograma i duža od metar. Zbog...

BOŠKO RADIĆ: Proizvodnja pšenice je neisplativa

Proizvodnja pšenice je neisplativa, kaže u ATV jutru Borško Radić, predsjednik Udruženja proljoprivrednika sela Semberije. Radić ističe da čekaju...

U toku sedmice oplemenjivanje prostora parka prijateljstva „Bijeljina – Langenhagen“ novim, zdravim biljnim vrstama (foto)

Redakciji portala Dešavanja u Bijeljini obratili su se građani sa informacijom da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i...