AFERA „CURENJA SNIMAKA“: Slučajno ili namjerno – Dodik, Dačić, sledeći…!?

Datum:

Share post:

Slučajno ili namjerno: Sa RTS-a i ranije curili snimci neformalnih razgovora

Snimak koji je procurio sa RTS-a, na kojem predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, u neformalnom razgovoru priča o organizaciji ATP turnira Srpska open, nije prvi slučaj ovakvog propusta Javnog servisa Srbije.

Procurio snimak neformalnog razgovora iz studija RTS-a – o ovome svi pričaju već nekoliko dana.

Gostovanje Dodika na Javnom servisu Srbije, bar onaj dio koji je emitovan u programu, pao je u drugi plan zbog slučajnog ili namjernog curenja snimka razgovora prije početka emisije. 

PROČITAJTE JOŠ: 

https://www.atvbl.rs/vijesti/srbija/rts-pozvao-odjeljenje-za-visokotehnoloski-kriminal-i-bia-da-utvrde-kako-je-snimak-dospio-u-javnost-26-4-2023

Sličan slučaj već se desio RTS-u, a „žrtva“ tog propusta bio je Ivica Dačić.

Voditeljka je tada pitala Dačića „šta bi mogao da priča“ ili „koga bi mogao da pomene“.

Nakon što je Dačić govorio o raspravama, u jednom trenutku ga je voditeljka pitala: „Hoćeš…? Imam sad o ovome, pa da nastaviš o Zorani i Bajatoviću”, rekla je, dok Dačić odgovara: „Neću bre, kakav Bajatović“.

„Ajmo onda Vašingtonski sporazum i izbori na Kosovu i završavamo. Đilasa ako hoćeš pomeni“, rekla je voditeljka RTS Dačiću, na šta je dodao: „Ja mislim da Đilasa nisam ni spomenuo uopšte večeras“. „Ko je, bre, Đilas? Da ti kažem jednu stvar. To su, bre, amateri“, rekao je još Dačić.

Ovaj snimak je tada preplavio društvene mreže, ali reakcije nisu ni bile približno ovako burne kao u slučaju od nekoliko dana. 

Vratimo se najnovijem curenju snimka sa RTS-a. Snimak razgovora Dodika i voditelja Gorislava Papića, koji nije prikazan u programu RTS, nakon samo nekoliko sati od emitovanja pomenute emisije, završio je na društevnim mrežama. Pitanje koje svi postavljaju jeste – kako se Javnom servisu Srbije moglo takvo nešto desiti.

Ni oni sami, izgleda, nemaju odgovor na to pitanje pa su u pomoć pozvali Odjeljenje za visokotehnološki kriminal MUP-a Republike Srbije i Bezbjednosno informativnu agenciju (BIA). 

„Grubim tehničkim propustom iz sistema Radio televizije Srbije ilegalno je izašao snimak dijela neformalnog razgovora pred početak emisije ‘Oko’, 25. aprila“, kazali su iz RTS povodom ovog slučaja.

Dodali su i da će Radio televizija Srbije „sprovesti i internu istragu o ovom kriminalnom činu i o tome će da obavijesti javnost“.

Da li je u pitanju grubi tehnički propust ili namjerna podvala, prosudiće nadležni organi. A možda i neće.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

POVRIJEĐENA 52 SRBINA: Poznato ko je sve ranjen na Kosovu tokom sukoba

Sa leđa je pogođen Dragiša Galjak, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju povodom situacije na Kosovu...

Đurđević čestitao slavu Udruženju Hercegovaca „Jovan Dučić“ u Bijeljini (foto)

Udruženje Hercegovaca "Jovan Dučić" u Bijeljini danas je proslavilo Krsnu slavu - Svetog Vukašina novomučenika jasenovačkog i klepačkog....

VUČIĆ: „Srbima nije smetao Kfor, već Kurtijevi specijalci i lažni gradonačelnici“

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras povodom situacije na Kosovu i Metohiji, iz zgrade Generalnog sekretarijata predsjednika...

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko

Vukota Govedarica izabran za predsjednika OO SDS Gacko Skupština opštinske organizacije SDS Gacko tajnim glasanjem, jednoglasno je izabrala Vukotu...