AD ''Komunalac'' : Za održavanje zelenih površina u Bijeljini na raspolaganju 225.000 KM

Datum:

Share post:

Za održavanje zelenih površina u Bijeljini preduzeće AD “Komunalac“ na raspolaganju ima 225.000 KM, koliko će se u 2019. godini izdvojiti iz gradskog budžeta.

Ovo preduzeće već godinama radi na održavanju i uljepšavanju zelenih javnih površina u Bijeljini. Već su počeli određene aktivnosti, a očekuje se intenziviranje radova.

Nakon hladnih zimskih dana, zelene površine na centralnom gradskom trgu, kružni tokovi, drvoredi, kao i sve ostale javne površine u Bijeljini, ovih dana dobijaju novi izgled.

Stanovnici Bijeljine zadovoljni su radovima i uljepšavanjem centra grada, ali imaju zamjerke na održavanje u drugim dijelovima.

TESTNA REKLAMA

U Komunalcu, koji je zadužen za održavanje zelenih javnih površina kažu da su već izvršili određene radove.

– Јavnu površinu ispred opštine praktično smo ponovo uredili, prekopali cvijetne aranžmane, izmijenli i orezali određeni broj sadnica, i u ostalim dijelovima grada radili na uklanjanju suvih grana – ističe Milorad Stjepanović, pomoćnik direktora preduzeća Komunalac Bijeljina.

Planirana je zamjena osušenog i uvenulog cvijeća i drveća novim sadnicama, a tokom cijele godine radi se na održavanju 13 kružnih tokova.

– Ostalo nam je još da određeni broj sadnica, tamo gdje su iništene ili osušene, zamijenimo. Imamo dugoročan plan koji realizujemo zajedno sa Odjeljenjem za stambeno – komunalne poslovne, da se svake godine u parku određeni broj stabala mijenja, a i u ostalim dijelovima grada gdje god se pojavi potreba – rekao je Stjepanović.

Komunalac posjeduje i rasadnik raznih vrsta ukrasnog bilja koje prvenstveno služi za javne površine u gradu, a tu je i prodajno mjesto gdje svi zainteresovani mogu doći i kupiti nešto za svoju baštu.

​Izvor: rtrs.tv


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...