AD "KOMUNALAC" BIJELJINA: Ugovori sa zajednicama stanara o BESPLATNIM kontejnerima

Datum:

Share post:

Zajednice etažnih vlasnika u Bijeljini od Nove godine će moći da sa preduzećem "Komunalac" potpišu ugovore o korištenju kontejnera za komunalni otpad, te za razdvajanje ambalažnog.
 

"Ukoliko ne budu pravilno koristili ove kontejnere i ne budu razdvajali otpad za reciklažu mi ćemo ih oduzimati, a onda će morati da ih kupuju sami ili prema nalogu Komunalne policije", rekao je direktor "Komunalca" Milenko Vićanović.

On kaže da bi jedna zajednica etažnih vlasnika trebalo da dobije jedan kontejner za komunalni otpad i dva do tri za reciklažu.

"Za ambalažni otpad imamo spremnih 80 kontejnera koje smo dobili iz Fonda za zaštitu životne sredine, a do Nove godine ćemo nabaviti 45 za komunalni otpad, i moći ćemo da snabdijemo 30 do 40 zajednica etažnih vlasnika", navodi Vićanović.

On je, govoreći o najavljenoj izgradnji zelenih ostrva u gradu koja je trebalo da bude zaršena do Nove godine, istakao da je "Komunalac" 9. avgusta predao Gradskoj upravi zahtjev za lokacijske uslove, međutim, prema najnovijem zakonskom rješenju, obavezu da odredi mjesta i uradi zelena ostrva, te izgradi reciklažno dvorište ima Gradska uprava.

TESTNA REKLAMA

"Prema Nacrtu zakona o upravljanju otpadom, izgradnja zelenih ostrva je u nadležnosti Gradske uprave", rekao je Vićanović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...