AD ''KOMUNALAC'' BIJELJINA: Poziv građanima da prijave zagađivače životne sredine

Datum:

Share post:

Akcionarsko društvo "Komunalac" Bijeljina pozvalo je građane da vode računa o smanjivanju zagađenja u životnoj sredini radi budućih generacija i da nesavjesne građani prijave Odjeljenju komunalne policije.

Ističući da nesavjesni građani ne brinu o zaštiti okoline, direktor ovog preduzeća Milenko Vićanović rekao je da niko nema pravo da baca otpad u kanal, na livadu, u park ili bilo gdje drugo gdje to nije predviđeno.

"Niko nema pravo da gomila otpad oko kontejnera i tako stvara nelegalne divlje deponije", istakao je Vićanović i pozvao građane da nabave dovoljan broj posuda za komunalni otpad koje su tipizirane i namijenjene za tu svrhu, te da iznose otpad redovno i uredno.

On je naglasio da je jako bitno zatvoriti kontejner nakon bacanja otpada jer se tako ne šire neprijatni mirisi, niti se može napuniti kišnicom zbog čega smrad bude još veći i propadanje posude brže.

TESTNA REKLAMA

"Postoje građani koji otpad bacaju pored kontejnera i kanti, u tankim najlonskim i papirnim kesama koje se vrlo brzo raspadnu ili prospu. Oni postupaju nesavjesno, ali najčešće nenamjerno", ističe Vićanović.

On je objasnio da radnici AD "Komunalac" Bijeljina dolaze po taj otpad i kada je temperatura vazduha minus 20 i kada je u plusu 40 stepeni Celzijusovih i da mogu ozbiljno da se povrede zbog neadekvatne i preteške posude /limeno bure, plastične kace/ ili od otpada, poput stakla.

Radi dobrobiti svih građana, radnika AD "Komunalac" Bijeljina i budućih generacija, Vićanović je uputio poziv svima da paze na svoje okruženje, te zahvalio savjesnim ljudima na saradnji i želji da grad Bijeljina bude ljepši i čistiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...