AD “Grad“ Bijeljina u Posjeti Centru za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka i J.P. „Šume Srpske“

Datum:

Share post:

Domaćin sastanka između rukovodstva A.D.“Grad“ Bijeljina i Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka bio je direktor Draško Ilić. U kratkom izlaganju ističe da je preduzeće osnovano od strane Grada Banja Luka, kao oblik organizacije od posebnog društvenog interesa organizovano radi razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i obavljanja drugih djelatnosti od opšteg interesa na ruralnom području grada.

Napominje da je Centar pravni sljedbenik Zajednice za razvoj i unapređenje sela, osnovane davne 1974. godine. Kao nosilac razvojnih aktivnosti unapređenja poljoprivredne proizvodnje, Centar vrši analize i kontinuirano radi na realizaciji niza projekata razvoja poljoprivrede na teritoriji grada, kao što su: baza podataka poljoprivrednih gazdinstava, rejonske pijace, gradske tržnice domaćih proizvoda, izgradnje azila za pse, prihvatilišta i karantina za životinje, kao i sanacija postojećih i dogradnja novih kapaciteta stočnog groblja.

U pogledu ovogodišnjeg sajma INTERAGRO, direktor Ilić napominje da će se Centar predstaviti na sajmu, da će predstaviti način funkcionisanja Centra, za koji kaže da i ostale lokalne zajednice mogu primjeniti u svojim lokalnim samoupravama.

Javno preduzeće šumarstva „Šume Republike Srpske“ a.d. J.P. čiji je osnivač Vlada Republike Srpske, osnovano je radi obavljanja djelatnosti od opšteg interesa u oblasti šumarstva. Dio poslova gazdovanja šumama i šumskim zemljištem u svojini Republike obavlja preko organizacionih dijelova koje ono osniva i koji su u njegovom sastavu.

U ime J.P.“Šume Republike Srpske“ dobrodošlicu predstavnicima A.D.“Grad“ priredili su direktor preduzeća Slaven Gojković i izvršni direktor za ostale šumske proizvode i ostale djelatnosti.

Direktor A.D.“Grad“ Bijeljina Ratomir Draganić nakon predstavljanja INTERAGRA i njegovog razvojnog puta, istakao je da predstavljanje institucije kao što je J.P. „Šume Republike Srpske“ na ovogodišnjem sajmu, doprinosi značaju i kvalitetu u dijelu izlagačkog prostora, ali i A.D.“Grad“-u kao organizatoru podstrek za još bolju i kvalitetniju organizaciju.

Posjeta Banja Luci iskorišćena je i za sastanak sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Milanom Dakićem, a na temu sponzorstva Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolava INTERAGRO 2023.

Tom prilikom postignut je dogovor da jedan od sponzora ovogodišnjeg sajma INTERAGRO 2023 bude Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Trebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina

"Do rješenja su pokušali doći vrsni matematičari, profesori, akademici, a uspio je samo Vuk" Nakon 60 godina Trebinjac...

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....