AD “Grad“ Bijeljina u Posjeti Centru za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka i J.P. „Šume Srpske“

Datum:

Share post:

Domaćin sastanka između rukovodstva A.D.“Grad“ Bijeljina i Centra za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka bio je direktor Draško Ilić. U kratkom izlaganju ističe da je preduzeće osnovano od strane Grada Banja Luka, kao oblik organizacije od posebnog društvenog interesa organizovano radi razvoja i unapređenja poljoprivredne proizvodnje i obavljanja drugih djelatnosti od opšteg interesa na ruralnom području grada.

Napominje da je Centar pravni sljedbenik Zajednice za razvoj i unapređenje sela, osnovane davne 1974. godine. Kao nosilac razvojnih aktivnosti unapređenja poljoprivredne proizvodnje, Centar vrši analize i kontinuirano radi na realizaciji niza projekata razvoja poljoprivrede na teritoriji grada, kao što su: baza podataka poljoprivrednih gazdinstava, rejonske pijace, gradske tržnice domaćih proizvoda, izgradnje azila za pse, prihvatilišta i karantina za životinje, kao i sanacija postojećih i dogradnja novih kapaciteta stočnog groblja.

U pogledu ovogodišnjeg sajma INTERAGRO, direktor Ilić napominje da će se Centar predstaviti na sajmu, da će predstaviti način funkcionisanja Centra, za koji kaže da i ostale lokalne zajednice mogu primjeniti u svojim lokalnim samoupravama.

Javno preduzeće šumarstva „Šume Republike Srpske“ a.d. J.P. čiji je osnivač Vlada Republike Srpske, osnovano je radi obavljanja djelatnosti od opšteg interesa u oblasti šumarstva. Dio poslova gazdovanja šumama i šumskim zemljištem u svojini Republike obavlja preko organizacionih dijelova koje ono osniva i koji su u njegovom sastavu.

U ime J.P.“Šume Republike Srpske“ dobrodošlicu predstavnicima A.D.“Grad“ priredili su direktor preduzeća Slaven Gojković i izvršni direktor za ostale šumske proizvode i ostale djelatnosti.

Direktor A.D.“Grad“ Bijeljina Ratomir Draganić nakon predstavljanja INTERAGRA i njegovog razvojnog puta, istakao je da predstavljanje institucije kao što je J.P. „Šume Republike Srpske“ na ovogodišnjem sajmu, doprinosi značaju i kvalitetu u dijelu izlagačkog prostora, ali i A.D.“Grad“-u kao organizatoru podstrek za još bolju i kvalitetniju organizaciju.

Posjeta Banja Luci iskorišćena je i za sastanak sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Milanom Dakićem, a na temu sponzorstva Međunarodnog sajma poljoprivrede, lova i ribolava INTERAGRO 2023.

Tom prilikom postignut je dogovor da jedan od sponzora ovogodišnjeg sajma INTERAGRO 2023 bude Javno preduzeće „Putevi Republike Srpske“.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRADOVI SA NAJVIŠE KREDITA: Banjaluka 56,1, Doboj 46, Bijeljina 27,3 miliona KM

Banjaluka i Doboj imaju najviše kredita: Informacija o stanju javnog duga BiH otkriva da se Srpska zadužuje skuplje...

DODIK: „Srpska stabilna, poštujemo Ustav i Dejtonski sporazum“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska institucionalno stabilna i da poštuje...

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...