ABA LIGA: Poraz Igokee od Partizana u punoj dvorani

Datum:

Share post:

Košarkaši Igokee poraženi su od Partizana rezultatom 96:85, u 12. Kolu ABA lige.

Derbi je opravdao očekivanja.Beograđani su vezali četvrtu pobjedu u svim takmičenjima, a imali su energičnu podršku skoro 4000 navijača u dvorani. 

Sat prije početka utakmice dvorana u Laktašima bila je dupke puna, a mnogo navijača se stislo na prolazima između tribina kao i na stepenicama.

Sa dvije trojke Partizan je otvorio susret, a u petom minutu bilo je 14:7 za goste. Ipak, sa deset poena razlike gosti su dobili prvih deset minuta igre (22:32). 

Borila se Igokea u drugoj četvrtini, uspjela da smanji na pet peona razlike, ali su gosti lako dolazili do poena, i poveli sa 13 razlike u 15. minutu (29:42). Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Beograđana od deset poena, koliko su imali i nakon uvodnih deset minuta, (47:57). 

Plus 15 Partizan je imao poslije prva tri minuta drugog poluvremena (51:66) i znao je da kazni sve propuste domaćeg tima na temelju čega je i održavao prednost. 

Domaće igrače to nije pokolebalo i dobrom igrom u odbrani prišli su na samo tri poena minusa, dva minuta prije kraja trećeg perioda (68:71) što je predstavljalo seriju 17:5.  

Sa dvije-tri greške u napadu domaćeg tima, gosti su pred odlučujućih deset minuta imali osam poena prednosti (68:76). 

Velika borba viđena je i u posljednjoj četvrtini jer su domaći prosto odbojali da se predaju pa su prišli na minus tri, dva i po minuta prije kraja, ali snage za konačan preokret nisu imali. 

Kod domaćih je prednjačio Brajant Kraford sa 25 poena, pratio ga je Stefan Đorđević sa 20.

Kod pobjednika Džejms Naneli ubacio je 18, isto kao Kevin Panter.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: glassrpske.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...