TRB: Prvi pištolji ''RS9 vampir'' stižu u MUP

Datum:

Share post:

Prvih 150 poluautomatskih pištolja “RS9 vampir” Tehnički remont Bratunac (TRB) idućih dana isporučiće Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, a u ovom gigantu namjenske industrije ističu da im je plan da serijska proizvodnja na godišnjem nivou dosegne i 20.000 komada.

 
 
 
 
 

Govoreći o planovima za ovu godinu, generalni direktor i većinski vlasnik TRB Slavenko Ristić ističe da je pri kraju proizvodnja prvih službenih pištolja koji su u potpunosti konstruisani i napravljeni u halama ovog preduzeća, te da je plan da započnu serijsku proizvodnju i za civilno tržište.

– Period testiranja trajao je veoma dugo, a osim toga nabavljali smo savremene mašine i tehnologiju koja omogućava serijsku proizvodnju i do 20.000 pištolja na godišnjem nivou. Cilj nam je da sa ovim proizvodom izađemo i na civilno tržište – istakao je Ristić.  

Kruna dosadašnjeg rada ovog preduzeća koje je i te kako prepoznatljivo u namjenskoj industriji je prvo oklopno vozilo Republike Srpske “despot”.

Ristić ističe da je “despot” ponos preduzeća i svih zaposlenih.

– Uspjeli smo u prošloj godini proizvesti pet vozila “despot” i oni će zablistati na paradi povodom Dana Republike. Cilj nam je da u ovoj godini započne serijska proizvodnja koja bi podrazumijevala minimum 20 vozila na godišnjem nivou – kaže Ristić. 

Naglašava da za ovim borbenim vozilom vlada veliko interesovanje i u inostranstvu.

– Imamo potpisane memorandume o razumijevanju sa inostranim partnerima, a prije dvije sedmice u posjeti nam je bila delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koja iskazuje veliku zainteresovanost za kupovinu “despota”. Međutim sve to moraće sačekati dok ne dobijemo izvozne dozvole – kazao je Ristić. 

On je podsjetio i da je ova kompanija krajem prošle godine započela realizaciju projekta “Iskra”, a riječ je o sklapanju  upaljača za artiljerijske granate. Zahvaljujući ovom projektu, posao u TRB dobilo je oko 30 žena, a sve što proizvedu plasiraju u Egipat. 

– U ovoj godini namjeravamo nastaviti uspješnu saradnju sa Egiptom, kao i sa Sjevernom Afrikom, što će svakako biti šansa i za otvaranje novih radnih mjesta – istakao je Ristić.

Ova kompanija svoju  prodajnu mrežu gradi na temelju bivše jugoslovenske namjenske industrije, koja je imala ugled u cijelom svijetu, posebno u zemljama koje su pripadale bloku nesvrstanih. 

– Vijetnam je jedna od vodećih država u azijskom svijetu sa veoma jakom ekonomijom. Oni su iskazali namjeru da sarađuju s nama, pa čak i da ulažu u našu proizvodnju, te da sve naše proizvode zajedno plasiramo na tržište Azije. Potpisali smo sporazume o saradnji i već u februaru očekujemo posjetu njihove vojne delegacije – naglasio je Ristić. 
 
Radna snaga

Slavenko Ristić ističe da su u Tehničkom remontu Bratunac konstantno otvoreni konkursi za zapošljavanje novih radnika.

– Želimo da pokažemo mladima da kod nas uvijek imaju mjesto. Na taj način vraćamo im nadu da imaju uslove da ostanu u Srpskoj. Sve je više mladih inženjera za CNC mašinama, u kontinuitetu povećavamo plate zaposlenima i motivišemo ih ne samo finansijski već i kroz razne projekte koji su im privlačni i u kojima oni vide svoju šansu za uspjeh i nadogradnju vlastitih znanja i sposobnosti – rekao je Ristić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: glassrpske.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ARSENOVIĆ: Od 21. do 23. maja Kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ u bijeljinskoj Biblioteci (video)

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini već treću godinu zaredom organizuje Kulturnu manifestaciju „Dani dječje kulture“ koja će...

BOLNICA BIJELJINA: Služena Sveta liturgija na Veliki četvrtak

Na Veliki Četvrtak, 02. maja 2024. u Paraklisu svetih vračeva Kozme i Damjana pri Opštoj bolnici "Sveti Vračevi"...

DR STEVIĆ: Škola za trudnice mnogo olakšava period do i nakon porođaja (video)

U Domu zdravlja Bijeljina počela je, ponovo, sa radom Škola za trudnice sa ciljem da pruži psihofizičku pripremu...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

 U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u ponedjeljak, 6. maja, donijeće odluku o raspisivanju lokalnih izbora...