Saopštenje za javnost FK “Radnik“ Bijeljina prenosimo u cjelosti:

Legendarni Diko Jovanović će biti angažovan kao stručni saradnik i predstavnik kadetske selekcije FK Radnik koju predvodi trener Jovica Lukić.

Stariji ljubitelji fudbala i FK Radnik se Dike dobro sjećaju, a mi ćemo se kroz kratku retrospektivu prisjetiti njegove karijere.

Diko Jovanović je rođen 14. oktobra 1949. godine u Bijeljini. Fudbal je počeo trenirati 1965. godine, a prvi trener mu je bio legendarni špic FK Radnik, Mehmedalija Manović, zvani Kompir. Nakon povratka iz vojske tri godine nastupa za FK Proleter (D), u trećoj ligi Jugoslavije, Grupa Sjrveroistočna Bosna, da bi se 1974. godine vratio u FK Radnik.

U sezoni 1978/79 je nastupao u finalu za amaterskog prvaka Jugoslavije, gdje je FK Radnik, na penale izgubio od FK Sutjeska (N).

U istoj sezoni u Kupu Jugoslavije su redom padali FK Jedinstvo (Bihać), FK Čelik (Z), FK Vardar, da bi u 1/8 finala Radnik izgubio od Dinama iz Zagreba, koji su predvodili Zajec, Kranjčar, Bogdan..

1981. godine je prešao u FK Podrinje.

Za FK Radnik je odigrao oko 200 utakmica, a od igrača koji su iz tog perioda najveći utisak na njega ostavili ističe: Ramu Durakovića, Đoku Bombu Milovanovića, Husrefa Musemića.

Bio je trener pionirske, kadetske i juniorske selekcije FK Radnik, a u sezoni 1987/88 je bio trener seniorske ekipe FK Radnik.

Od seniorskih ekipa je vodio FK Podrinje, FK Mladost (VO), FK Ledinci, a dvije godine (1993-95) je bio supervizor mlađih kategorija u Bahreinu, klub Al Ahli.

U vrijeme trenerskog mandata u FK Mladost (VO) je primjetio Branimira Bajića, koga je preporučio FK Radnik.

Napomenućemo da je Bajić iz Radnika otišao u Partizan, dalje u Njemačku gdje je napravio zavidnu karijeru.

Diki želimo puno zdravlja, sreće i utakmica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име