AK „Atletik“ ponovo ostvario uspjeh na Prvenstvu Republike Srpske sa osvojenih 13. medalja i sedam titula prvaka i viceprvaka za 2023 godinu!

Vikend iza nas je za atletičare Republike Srpske bio izuzetno zanimljiv, jer su se na Sokocu u organizaciji AK “ Glasinac“ nadmetali najbolji pioniri i stariji juniori. Grad Bijeljinu je predstavljao AK“ Atletik“ sa 14 atletičara koji su se nadmetali u skoro svim atletskim disciplina. Rezultati ni ovaj put nisu izostali pa su u ovom klubu zadovoljni uspjehom koji je postignut.

Stručan rad trenera Srđana i Aleksandra i posvećenost djece na treninzima donijeli su sledeće rezultate:

– Ema Kovač, srebrna medalja i titula Viceprvak RS u disciplini 800m za kategoriju starijih juniorki. Napomenućemo da je ova djevojčica još uvijek pionirka, ali medalje osvaja i u starijim kategorijama.

– Lazar Pajkić, dvije srebrne medalje i titule Viceprvaka RS u kategoriji starijih juniora u disciplinama bacanje diska i koplja.

– Dragan Senić, bronzana medalja u disciplini 1500m u kategoriji starijih juniora. Dragan je takođe pionir i prvi put je trčao ovu dionicu.

– Bojan Milunović, bronzana medalja u kategoriji stariji junior, disciplina bacanje diska i četvrto mjesto na 100m sa novim ličnim rekordom.

– Pavle Kovač, zlatna medalja i titula Prvak RS u kategoriji mlađih pionira u disciplini bacanje koplja sa novim ličnim rekordom. Pavle je osvojio i bronzanu medalju u disciplini bacanje kugle.

– Pavle Ilić, zlatna medalja i titula Prvak RS u kategiji mlađih pionira na 60m i srebrna medalja i titula Viceprvak RS u disciplini 300m.

– Katarina Banduka, zlatna medalja i titula Prvak RS u kategoriji mlađih pionirki, disciplina bacanje kugle i bronzana medalja u bacanju koplja.

– Veljko Ilić, bronzana medalja u kategoriji mlađih pionira, disciplina bacanje koplja.

– Matej Rakić, naš ciciban koji je hrabro borio sa starijim dječacima je osvojio bronzanu medalju u disciplini skok u vis.

-Malo sportske sreće koju juče i nismo baš imali falilo je i našim atletičarima Nikoli Seniću i Niki Vukićević u disciplini 600m kao i Dunji Lukić u bacanju koplja. Iskra Jović je u juniorskoj konkurenciji prvi put trčala 1.500m i zauzela četvrto mjesto. Posebno ćemo napomenuti Luku Pajkića, dječaka koji je skakao u vis u kategoriji starjih juniora i na žalost, zadobio povredu, te je morao prekinuti takmičenje. Luki želimo brz oporavak i jedva čekamo da nam se ponovo pridruži na atletskoj stazi”, rekli su iz AK “Atletik” i dodali:

”Čestitke za osvojene medalje idu i Anji i Katarini iz AK “ Cross“ koje se već duže vrijeme na treninzima druže sa našim atletičarima! Na kraju moramo da se zahvalimo trenerima Srđanu i Saletu, kao i našem predsjedniku Veliboru koji su po ko zna koji put pokazali kako se za veoma kratko vrijeme atletika može na velika vrata vratiti u naš grad. Hvala i roditeljima na nesebičnoj podrši koju pružaju klubu.”

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име