U Ento selu „Stanišići“ u Bijeljini, večeras je otvoren 7. Handball cup koji je okupio preko 1.300 najmlađih rukometaša iz sedam država – BiH, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Austrija i Ukrajina.

Bogdan Rankić iz RK „Bijeljina“ rekao je poslije otvaranja da je ovogodišnji turnir najuspješniji i najorganizovaniji.

„Svaki put smo dali svoj maksimum, ali mislim da smo ove godine „sve posložili“ i da je prelijepo izgledalo. Drago mi je što sam ponovo vidio svoje dugogodišnje saradnike i ekipe koje igraju i učestvuju na turniru. Drago mi je da sam vidio dobar rukomet sa vrlo malo povreda. Sutra je finalni dan, kada očekujemo odličan rukomet i da proglasimo pobjednike“, rekao je Rankić.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

Ovogodišnji rukometni turnir otvorio je Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović koji je izrazio zadovoljstvo zbog velikog broja mladih rukometaša, velikog broja gostiju iz zemlje i okruženja, ali i zbog prisustva promotera turira – Nedeljka Jovanovića i Ivana Lapčević, bivših uspješnih rukometaša.

„Večeras šaljemo nevjerovatnu sliku iz Bijeljine. Zaista, iz godine u godinu, RK „Bijeljina“ bilježi odlične rezultate. Sjajni sportisti, sjajna djeca, ali u organizacionom dijelu, sakupili su veliki broj prijatelja i takmičara, tako da je ovih dana u Bijeljini preko 1.300 učesnika iz 70 klubova i sedam zemalja. Sve ovo govori u prilog koliko su Bijeljina i RK „Bijeljina“ prepoznati i priznati“, istakao je Gradonačelnik.

Nedeljko Jovanović

Drugu godinu zaredom, promoter takmičenja je Nedeljko Jovanović koji je srećan zbog velikog broja mladih koji iz godine u godinu dolaze u Bijeljinu.

„Vidim da ljudi ovdje imaju osjećaja i da vole sport. Mislim da je Bijeljina veliki sportski centar i da ima kapaciteta u svim segmentima i sportovima. Talenti ne nedostaju i sve to se vidi na ovakvim takmičenjima i skupovima, a veliki broj takmičara samo pokazuje i dokazuje kvalitet RK „Bijeljina“ i ovog takmičenja“, rekao je Jovanović.

Ivan Lapčević

Lapčević je, takođe, drugi put promoter ovog takmičenja nije krio oduševljenje i iznenađenje zbog zainteresovanosti mladih ovakvom jednom događaju za koji kaže da je pobjeda u današnje vrijeme.

Svečano otvaranje je započelo defileom mladih rukometaša iz sedam zemalja, upotpunjeno kulturnim programom veterana SKUD „Semberija“, obraćanjem promotera, dijeljenjem zahvalnica prijateljima kluba i, kao i prošle godine, završilo vatrometom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име