Fudbaleri Partizana plasirali su se u 4. kolo kvalifikacija Lige konferencija.

Utriler završnici i penal seriji uspjeli su crno-bijeli da nadoknade prvo minus od 2 gola, a zatim i nakon penal lutrije eliminišu predstavnika Azerbejdžana.

Apsolutni junak Partizana je golman Aleksandar Jovanović koji je prvo spasao Parni valjak tokom regulatnog dijela i produžetaka, da bi na kraju odbranio penal u petoj seriji, kada je Alazgarov nakon ponovljenog penala ponovo loše šutirao.

Sjajno je Partizan otvorio meč, poveo već u 30. minutu kada odbijanac Meniga šalje Saldanja iza leđa golmana Sabaha za ludnicu na stadionu JNA.

Krenuo je Partizan jako i u nastavku, a upornost crno-bijelih se isplatila u 57. minutu kada je Natho majstorski iznenadio Imanova te udarcem sa desne strane matirao čuvara mreže.

Imali su crno-bijeli još nekoliko dobrih prilika, ali bez prave realizacije, najprije se to odnosi na pokušaje Ilića koji je zaustavila prečka, a i prilika Kalulua i njegov prejak for, te je ostalo 2:0 u korist Partizana.

U produžecima nije značajnijih prilika vrijednih pomena, sem crvenog kartona Kristijana Belića, koji je dva žuta skupio u veoma brzom intervalu.

Penal lutrija započela je dobro s obje strane. Za Partizan su redom pogađali Pavlović, Nikolić, Kalulu Antić i Baždar, a apsolutni junak je golman crno-bijelih koji brani ponovljeni udarac u petoj seriji nakon što je prethodno ranije izašao s gol crte.

Partizan u narednoj rundi kvalifikacija očekuje dvomeč sa predstavnikom Danske, Nordsjelandom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име