Gradonačelnik Bijeljine se povodom organizacije Pantelinskog vašara i cijena na istom oglasio na svom zvaničnom FB nalogu te post prenosimo u u cijelosti:

Odlučio sam da ne mogu na ovo oćutati i da ću dan poslije slave se oglasiti.

Kao prvo zamolio bih sve novinare ili one koji nisu novinari, a pišu za različite portale, prije nego li izađu sa bilo kakvim saopštenjem, pričom ili opaskom, a vezana je za zvanične institucije, ipak da najprije provjere neke informacije pa tek onda pristupe peru, odnosno tastaturi.

Za ovakve objave nisam ni znao sve dok nisam doživio jednu veliku neprijatnost upravo na samom Pantelinskom vašaru.

GRADSKA UPRAVA: KO JE PROFITIRAO OD,,PANTELINSKOG VAŠARA“?

U gostima nam je bila Jelenina mala rođaka i naravno da je Pantelinski vašar bio nezaobilazna destinacija za posjetu, tokom šetnje prišao mi je jedan gospodin koji mi je doslovce rekao: „Kako te nije sramota, da se bogatiš na djeci, vidiš li koliko košta samo jedan žeton za vožnju“. Pokušao sam da mu objasnim, no, on nije htio da sluša ubijeđen da sam ja taj koji određuje cijene žetona, visinu zakupnina i da novac od zarade se sliva u gradski budžet.

Odgovor AD „ Grad“ Bijeljina na kritike iz Gradske uprave

Dakle kako ne bi bilo nedoumica, morate znati sljedeće:

-Grad Bijeljina nije organizator Pantelinskog vašara, nikada nije bio i naravno nije ni ove godine

-ATC na čijem se zemljištu održavao vašar, nije u nadležnosti Grada Bijeljina, Grad nema nikakvu ingerenciju nad firmom AD „Grad“ i Gradska uprava, a samim tim i Gradonačelnik, nemaju nikakvu vezu sa imenovanjem direktora AD „Grad“

-Ovo je jedinstven slučaj u Republici Srpskoj, a verovatno i u svijetu gdje je lokalna kvantaška stočna pijaca pod upravom Vlade Republike Srpske, odnosno premijera Viškovića koji određuje direktora

-Grad Bijeljina nema nikakve, ali nikakve veze sa naplatom zakupnina za sprave/atrakcije koje su bile postavljene za potrebe vašara.

-Grad Bijeljina nema nikakve veze sa određivanjem cijene naplate kada su u pitanju vožnje/korišćenje različitih zabavnih sadržaja

-Nijedna marka od profita sa vašara se ne sliva u gradski budžet, a kamo lijepe sreće da je drugačije jer bi onda taj novac mogli koristiti za različite potrebe Grada.

Dakle „opleli“ ste po meni i Gradskoj upravi bez razloga, potrebe i na pravdi Boga miloga!

Na problem u funkcionisanju AD „Grad“ više sam puta ukazivao, apsurdnost da lokalnom kvanatškom i stočnom pijacom upravlja premijer pomenuo sam i na onom sada već čuvenom sastanku kada je Gradsku upravu posjetio i sam Višković! To je jedna od rak rana našeg grada, ali nažalost nju još uvijek ne možemo izliječiti!

No, eto sada koristim priliku da priupitam rukovodstvo AD „Grad“, zašto su cijene zakupnina bile toliko visoke pa samim tim i posljedično cijene žetona za vožnje i šta ćete sa tim novcem uraditi sada?

Vašari su dječija radost i razumijem bijes roditelja, nažalost ovdje Grad nije mogao zaštiti svoje građane, samo ne znam kako do sada niste shvatili da svuda gdje su malverzacije, krađe, kriminal i korupcija, ta firma je pod patronatom SNSD-a, njihovih koalicionih partnera i trojanskih konja opozicije.

Crveno zlo nas sve furiozno vrti kao na ringišpilu već dvije decenije, spas je samo nikada ne sjesti na taj ringišpil jer ko sjedne ne može sići, upada u igru bez prestanka i pravila!

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име