Grad Bijeljina 09. avgusta slavi Svetog Pantelejmona.

Kako je i najavio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obavijestio je javnost sa detaljnim opisom zajedničke slavske trpeze i sve oko takmičenja. Ali i oko održavanja Dječije pantelinske umjetničke radionice.

Dječija pantelinska umjetnička radionica

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pored zajedničke slavske trpeze i takmičenja u pripremi najukusnijih đakonija, najavljuje još jedan novitet za ovu godinu kada je slava Grada u pitanju, a to je Dječija pantelinska umjetnička radionica koja će biti održana tog dana.

Petrović najavljuje da će duž šetališta u Ulici Patrijarha Pavla biće postavljeni štafelaji i stolovi za kojima će djeca oslikavati motive koji po njima najljepše predstavljaju naš grad.

PETROVIĆ: Zajednička slavska trpeza na Trgu u Bijeljini za dan Svetog Pantelejmona

-Kao primjer motiva imamo sam lik našeg zaštitnika Svetog Pantelejmona, zatim sve ono što djeci padne na pamet poput manastira Svete Petke, zgrade Gradske uprave, Vodotornja, etno-sela Stanišići, polja plastenika, žitna i kukuruzna polja, Trg kralja Petra I Karađorđevića, Magdalena Živanović i Jovan Dučić, neka ličnost iz grada… Šta god je djeci interesantno i sve što njima simbolizuje grad, jer je zadata tema tog dana naša Bijeljina, izjavio je Petrović.

Petrović napominje da nije potrebna posebna prijava, da je dovoljno da djeca samo dođu u Ulicu patrijarha Pavla i te da će dobiti svoje mjesto i biće dio magija oslikavanja našeg grada, najavljujući da će Dječija pantelinska umjetnička radionica trajati od 09.00-21.00 čas, ali i da je za svu djecu učesnike obezbijeđeno posluženje, majice sa posebnim amblemima Grada i radionice kao i pokloni.

Gradonačelnik Bijeljine takođe najavljuje i šetnju sa direktoricom Turističke organizacije Bijeljina Jasnom Abdulahagić, posjetitu dječici i umjetničkoj radionici u 13.00 časova.

-Svi dječiji umjetnički radovi biće preuzeti i naknadno izloženi (mjesto i vrijeme biće naknadno objavljeni), Grad će organizovati izložbu i pozvaće sve privrednike i zainteresovane građane da dođu i kupe jednu od dječijih umjetničkih slika, kompletan novac od kupljenih slika biće uložen u izgradnju dječijeg igrališta na lokaciji koju će djeca izabrati, a Grad će dotirati ostatak potrebnih sredstava za izgradnju igrališta, rekao je Petrović.

-Draga djeco dobrodošla, neka ova Pantelinska umjetnička radionica postane lijepa tradicija, zajedničkim snagama i udruženi našem gradu dajemo novo ruho i bojimo život u najljepše boje, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име