Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, danas je organizovao sastanak sa poljoprivrednicima iz Semberije kako bi pronašli najbolji način i rješenje za epidemiju afričke svinjske kuge koja vlada Semberijom.

Očekivao sam bar onih 313 domaćina na sastanku

Uprkos pozivima, odziv poljoprivrednika nije na zavidnom nivou. Tim povodom, oglasio se i Gradonačelnik na svom zvaničnom fejsbuk nalogu i potvrio da je nezadovoljan odzivom.

„Ovo je slika i prilika zainteresovanosti za ovu temu. Ja sam kao čovjek očekivao bar onih 313 domaćina gdje je do sada potvrđeno prisustvo virusa afričke kuge svinja. Vidite ovu zainteresovanost i onda vidimo veliku hrabrost na društvenim mrežama. Ja postavljam pitanje: Gdje su? Gdje su danas? Za odziv, za razgovor, za kritiku, sugestiju, pohvalu? Sve ono što oni misle da iznesu i kaže i onda vidite kakav je odziv… A ovamo „Gradonačelniče, nije dobra ova isplata, manje smo dobili.“, „Gradonačelniče, interventni otkup prasića hoće li biti?“ „Gradonačelniče, hoće li biti izdvojeno sredstava za otkup tovljenjika?“ „Gradonačelniče, šta je sa vakcinom?“ „Gradonačelniče, šta je sa prasećim pečenjem?“ „Gradonačelniče, šta je sa radom ugostiteljskih radnji?“ „Šta je sa dezinfekcionim barijerama?“ „Šta je sa dezinfekcionim sredstvima?““, razočarano je rekao Petrović i dodao:

Gradonačelnik Petrović nezadovoljan odzivom poljoprivrednika na sastanku (foto)

„Zaista, ovakav odziv poljoprivrednika, naših proizvođača, naših domaćina govori kao da je sve u redu. Ljudi, ako ste vi zadovoljni, ako su poljoprivredni domaćini zadovoljni, ja sam još zadovoljniji“, istakao je Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio svima onima koji su došli i da će Grad i dalje raditi u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti.

„Ne pada mi na pamet da nakon ovakvog odziva i poziva da učinimo i milimetar više od onog što je naša nadležnost i naša obaveza i dužnost. Kao dijete iz poljoprivredne porodice, znam kako je poraniti i zakasniti i bili na -20 i na +40 stepeni, ali ne mogu da razumijem ovakav odziv. Ako su oni zadovoljni, ja sam još zadovoljniji“, izričit je Petrović.

Kako kaže, umjesto da dolazi do bunta i protesta, ljudima je sve potaman i odgovara im ovakva dinamika rada.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име