Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, danas je organizovao sastanak sa poljoprivrednicima iz Semberije kako bi pronašli najbolji način i rješenje za epidemiju afričke svinjske kuge koja vlada Semberijom.

Uprkos pozivima, odziv poljoprivrednika nije na zavidnom nivou. Tim povodom, oglasio se i Gradonačelnik na svom zvaničnom fejsbuk nalogu, te njegov status prenosimo u cjelosti:

„Svi junaci nikom ponikoše, narod je hrabar samo na društvenim mrežama!

Sazovete sastanak jer Afrička kuga bukti, jer stočni fond Semberije se uništava, jer svinje se eutanaziraju svakodnevni i crna brojka je prevalila 20.000, jer smo svi nervozni, jer svako selo ima bar po jednu jamu gdje je ukopano na hiljade svinja, jer je pod znakom upita da li će svi dobiti odštetu i da li će Ministarstvo imati da za sve isplati po važećem cjenovniku, jer je naš Grad ostavljen na milost i nemilost da se snalazi i finansira samostalno borbu protiv Afričke kuge svinja, jer su ljudi na terenu na izmaku snaga, i šta se desi???
Pogledajte odziv!!!
Pa gdje nestadoše sve one velike riječi?
Je l’ ovo znači da problema nema?
Je l’ ovo znači da ste zadovoljni?
Ako ste vi narode zadovoljni ja sam još zadovoljniji!!!
Radićemo sa onim što imamo, koliko imamo i kako imamo!
Nastaviću da radim po zakonu i ono što je u mojoj ingerenciji, na pamet mi neće pasti da uradim ni milimetar više od toga!

Kada će vam novac biti isplaćen za odstetu pitajte Ministarstvo, ne mene, nije moja nadležnost!
Zašto se svinje eutanaziraju i zašto se uništava i nestaje stočni fond, pitajte Ministarstvo, ne mene! Pravilnik nema veze sa gradonačelnikom i lokalnom zajednicom, pravilnik donosi Ministarstvo a mi smo dužni da postupamo i radimo po njemu!
Ako želite pravdu, ako želite da vas poštuju, ako želite da živite dostojanstveno od svog rada, onda u ovoj nakaradnoj državi morate pokazati bar minimum interesovanja i minimum želje da se borite!

Jesu li nam doista u ratu pobili sve što vrijedi, pa su ostali samo dezerteri i ratni profiteri ili sam ja lud pa pokušavam da istjeram pravdu i da se borim za ideale, da se borim za običnog čovjeka, za opstanak ovog naroda na krvlju natopljenoj zemlji?
Ništa narode, kada budete spremni da se borite, vi se javite, za sada niste motivisani, to vidim, a ja sam ne mogu!
Ovo nije moja lična borba, ovo je borba svih nas, te odsustvo i dezerterstvo se ne prašta!“, napisao je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име