Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović održao je danas konferenciju za medije kako bi govorio o aktuelnoj situaciji u Semberiji, a vezano za zarazu afričke kuge svinja. Petrović je ranije najavio, „Ako se republičke i državne instiutucije nastave ovako ponašati spreman sam na najviši nivo građanske neposlušnosti i ustanak naroda koji ćete zapamtiti za vijek vijekova”. Odgovarajući na ovo pitanje novinaru portala Dešavanja u Bijeljini, Petrović je rekao da će na sastanku u petak razgovarati sa poljoprivrednicima.

“Ostajemo iza navoda da ćemo u petak na sastanku, na koji pozivamo naše domaćine, sve da predložimo. Očigledno da Bijeljinu niko ne čuje, Bijeljinu su prepustili da se sama bori sa svojim resursima. I ne vidim drugu mogućnost osim da prijedlogom svih tih mjera idemo oštro prema onima koji treba ne samo da se zabrinu nego zatrepere pred domaćinom koji hrani ne samo RS, BiH, nego i region. Njima je preči uvoznički lobi i zato kažem: Neka ih je stid i sramota”, izričit je Petrović.

Kako kaže, tako će i govoriti kada dobiju još podataka.

“Ne samo podataka koji se tiču ovog uvoza, nego se nastavlja i dalje. Sve ko im pomaže, pojedincima, da se ove društveno negativne pojave ostvari. Njima nije u proizvodu zaštita domaće poljoprivredne proizvodnje, da im je u interesu, oni bi i donosili zabrane uvoza ili bi to regulisali povećanim troškovima za carinjenje, da se ne bi uvoznicima isplatilo da uvoze na teritoriju BiH”, objasnio je Petrović i dodao:

“Sve vrijeme imamo i ćutanje vlasti i sa nivoa Savjeta ministara i sa nivoa Predsjedništva BiH. Zato i kažem, mi ćemo u petak otvoreno porazgovarati, kao što smo uvijek i ljudima predočiti sve činjenice ko je šta radio i ko šta nije uradio, a trebao je da uradimo i da vidimo za šta su ljudi. Mene kada lično pitate, kao čovjeka koji je rastao uz poljoprivredu, iz takve je porodice, apsolutno sam za svaki vid otpora i neposlušnosti ovakvom odnosu prema našem gradu i domaćinima”, zaključio je Petrović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име